Mevr. Bosma plant haar eigen boom

Burgers in Opsterland die honderd jaar worden, krijgen een eigen fruitboom in de Doorgeeftuin. Vanmiddag plantte burgemeester Ellen van Selm samen met onze 100-jarige Wijnjewoudster Trijn Bosma de allereerste fruitboom in het Buorfinnepark in Ureterp. Ook de 103-jarige mevrouw van Zwol en de 100-jarige mevrouw Akkerman hanteerden de schep om hun eigen fruitboom te planten.

Elk jaar wordt een aantal mensen in de gemeente 100 jaar. Burgemeester Ellen van Selm eert deze mensen door ze een bezoek te brengen op hun verjaardag. De gemeente geeft voortaan elke honderdjarige ook een appel-, peren- of pruimenboom die wordt geplant in de Doorgeeftuin in Ureterp of in de binnenkort te openen Doorgeeftuin in Gorredijk. Deze doorgeeftuinen zijn voor iedereen toegankelijk.

Ellen van Selm: “Het bezoeken van een honderdjarige vind ik iedere keer een unieke gebeurtenis. Dat blijf ik ook doen. Mensen hebben zoveel meegemaakt en zoveel te vertellen. Zij overbruggen echt tijdperken in hun leven. Door het inrichten van de Doorgeeftuinen met fruitbomen op een mooie plek in onze gemeente eren we onze eeuwelingen en kunnen anderen daar ook van genieten”.

Een boom staat voor groei en kracht en zorgt voor verbinding met de natuur. De Doorgeeftuin is een plek om even stil te staan, te eren en ieder voorjaar weer te aanschouwen dat er nieuw leven ontstaat. Er is voor een fruitboom gekozen met de achterliggende gedachte dat honderdjarigen zoveel te geven hebben. De vruchten die van de boom komen en die geplukt kunnen worden, zijn daarvan het symbool.

Meer zien en horen over deze bijzondere gebeurtenis? Bekijk het filmpje van Omroep Friesland:.

 

En natuurlijk onze eigen foto’s:

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *