Ropta Boys – ODV

Ropta Boys – ODV ZM 1
Ruststand 1 – 0
Eindstand 2 – 1

Doelpunt ODV; Joop Welfing

Ropta Boys wint van ODV door een doelpunt in de 87e minuut, terwijl een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Ropta Boys de betere ploeg in de eerste helft en ODV beter in de tweede helft. Maar in voetbal gaat het niet om de verhoudingen. Voetbal gaat nog steeds om het maken van doelpunten. Een zware overwinning voor Ropta Boys, maar wel een overwinning die voor hun de derde plaats oplevert in de rangschikking achter Veenhuizen en Harkema Opeinde.
Door het verlies moet ODV gaan oppassen dat het de aansluiting niet gaat missen. De plaatsen 3 en 4 kunnen op het eind van de competitie heel belangrijk zijn.

Ropta Boys begon stukken beter aan de wedstrijd. Met fris voetbal, met tempo, veel beweging, dreiging, kansen en strijd werd ODV meteen teruggedrongen op eigen helft. In de 3e minuut had Rota Boys de score bijna geopend. Een geplaatste kopbal werd door Niels nog keuring uit de hoek getikt. Ropta Boys bleef de betere ploeg.
Toch had de hulp nodig van ODV om op een voorsprong te komen. Een ongelukkige actie van Niels Hylkema luide 1-0 in. Hij kreeg de bal helemaal verkeerd op de voet en, onbedoeld, bracht hij de spits van Ropta Boys in scoringspositie. Die wist met dit cadeautje wel raad.
Maar na een half uur spelen scheelde het maar weinig of de gelijkmaker was een feit. Uit een vrije trap belandde een kopbal op de lat en de rebound kon door keeper van Ropta Boys maar net tot corner worden getikt. De tegenaanval leverde een identiek moment op. Uit een corner kopte de voorwaartse van Rota Boys op de lat.
Rota Boys kreeg nog een kans maar keeper Niels stond op de juiste plaats.

2e helft.
De tweede helft begon met een kans voor Ropta Boys. Keeper Niels redde echter uitstekend.
Na dit wapenfeit nam ODV de teugels in handen. Ropta Boys bereikte nimmermeer het niveau van de eerste helft. Het was in de tweede helft wachten op de gelijkmaker van ODV. Een paar keer was ODV er dichtbij, maar steeds wist Ropta Boys met kunst en vliegwerk en met geluk aan haar zijde de nul vast te houden. Toch gebeurde het. In de 73e minuut wast het Niels Hylkema die op de rand zestien meter twee spelers van Ropta Boys uit speelde. Via via kwam de bal voor onze topscoorder Joop en die schoot hard en droog in. 1-1
Na de 1-1 bleef ODV de betere ploeg, echter de counters van Ropta Boys bleven levensgevaarlijk.
Met nog zo’n 3 minuten te gaan ging het voor ODV toch nog mis. Een voorzet vanaf het rechtermiddenveld kwam links voor de goal. De bal werd voorgezet (helaas voor ons niet zichtbaar of keeper Niels er nog aan zat) maar kwam voor de voeten van de spits van Ropta Boys. Een leeg doel voor hem (waar was zij n mannetje!!!). En kinderlijk eenvoudig zorgde hij de eindstand van 2-1.
Stand:
1 Veenhuizen 1 7 19
2 Harkema Opeinde 1 6 16
3 Ropta Boys 1 6 13
4 Oostergo 1 7 13
5 ASC 1 6 12
6 Rottevalle 1 6 11
7 S.V. Haulerwijk 1 7 9
8 ODV 1 7 9
9 RWF 1 6 5
10 VIOD 1 5 2
11 Opende 1 6 2
12 De Sweach 1 7 2
13 Friese Boys 1 6 1

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *