Kerstdrukte rond de koepel

Volle boel op het koepelplein, gisteravond 16 december. Veel Wijnjewoudsters waren naar de koepel gekomen om met elkaar kerst te vieren. Heraut Impe Stoker ging in een rijtuig het dorp rond om de inwoners op het evenement te attenderen.

Er waren volop vuurkorven om je aan te warmen, veel kerstbomen, prachtige kerstversiering, warme appelsap, chocolademelk, glühwein, koekjes, vers gebakken kniepertjes en poffertjes.

Het grote Kerstkoor (koor ‘Looft de heer’ uitgebreid met maar liefst 18 gastzangers), het Kerstorkest (Euphonia, uitgebreid met gastspelers) en het Kerstkinderdoor. Baukje Koolhaas vertelde een mooi kerstverhaal en Jozef en Maria kleumden in de stal bij de schapen en de ezel. Kinderen beschilderden hun eigen kerstboompje. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Een geslaagd dorpsbreed evenement mede dankzij de geweldige inzet van misschien wel 150 vrijwilligers.
Kryst roun de Koepel was mede mogelijk door een bijdrage uit het budget voor festival en muziek van Plaatselijk Belang en van de Gereformeerde Kerk. Ook ondernemend Wijnjewoude (waaronder De Stripe en timmerbedrijf Taekema) droeg haar steentje bij. Geniet van de foto’s gemaakt door Sietske Bouma.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deel dit bericht

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *