Kunsthuis Natuurcamping Ikenhiem

Binnenkort gaat een Friese kunstenaar, samen met de cliënten van Reik, aan de slag met de verrijdbare schaftkeet die ze cadeau kregen van Staatsbosbeheer. Deze keet en het aangrenzende landje van Natuurcamping Ikenhiem in Wijnjewoude toveren ze samen om tot een grootse natuur- en kunstbelevingsplek: een Kunsthuis. De nieuw te bouwen brug verschaft vanaf de natuurcamping toegang tot een waar paradijsje met Kunsthuis. Het Kunsthuis is tijdens de openingstijden van Natuurcamping Ikenhiem te huur voor 2 personen. Meer informatie over de verhuur volgt.

Voor de cliënten van Reik, zo’n 10 tot 12 mensen, heeft de werking van het letterlijk bezig zijn in en met de natuur een goede uitwerking en het geeft hen het gevoel ertoe te doen. Reik doet op Ikenhiem een beroep op het ontwikkelen en onderhouden van sociale contacten, dit door contacten te leggen met klanten voor de groenten-, fruit- en houtverkoop en de omgang met de campinggasten. De cliënten verzetten hun werk met groot enthousiasme en inzet. Er wordt een groter appel gedaan op de taakvolwassenheid en de creativiteit en daardoor neemt de eigen regie van cliënten toe. Hiermee heeft de samenwerking tussen Reik en Stichting O18, die het Kunsthuis realiseert, een positieve invloed op het welbevinden van cliënten die in de dagbesteding op Ikenhiem werken. Zo wordt het Kunsthuis, samen met de cliënten van Reik, een bijzondere verblijf- en overnachtingsplek met kunstzinnige insteek op een natuurlijk rustgevend plekje.

Van het Iepen Mienskipfûns van Provinsje Fryslân ontving Reik een bijdrage voor verwezenlijking van het Kunsthuis.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *