Berichten van Plaatselijk Belang

Gezondheid, geluk en vrede wensen we elkaar toe voor het nieuwe jaar. Plaatselijk Belang voegt daar nog graag de wens aan toe dat we met elkaar verder bouwen aan een Wijnjewoude waarin het fijn wonen is. Via de Bân en wijnjewoude.net houden we u op de hoogte van goede voornemens en de wijze waarop we die samen met u proberen waar te maken. Ook in 2018 hopen we op uw betrokkenheid en inbreng.

Nagenieten van Kryst roun de koepel
Wat was het een prachtig feest van saamhorigheid op het sfeervol ingerichte koepelplein die 16de december. De warmte van de houtkacheltjes en heerlijke drankjes, de zoete geur van verse kniepertjes en poffertjes, de levende kerststal, kleurende kinderen, een kerstverhaal, al die lichtjes en veel kerstmuziek van dorpsgenoten. Jong en oud genoten van de kerstsfeer en van elkaar.
En dat alles uitgedacht door een vijftal enthousiastelingen die meer dan 150 anderen wisten te motiveren om dit Wijnjewoudster kerstfeest met elkaar tot een groot succes te maken. Grote dank aan al die vrijwilligers werd dan ook uitgesproken door de financiële steunpilaren Plaatselijk Belang en de Geref. Kerk. Het dorp mag trots zijn op zoveel gemeenschapszin.

Dorpsspiegel
Hoe denkt u over ons dorp en wat kan er volgens u beter? Om een goed beeld te krijgen hoe inwoners hun dorp beoordelen, organiseert de gemeente elke vier jaar de enquête dorpsspiegel. De uitslag is voor Plaatselijk Belang van grote betekenis voor het uit te zetten beleid. Zo hebben we op basis van de enquête 2014 extra aandacht gegeven aan ouderenhuisvesting, saamhorigheid en eenzaamheid en activiteiten voor jongeren.
PB is erg benieuwd hoe u het dorp nu beoordeelt. Vandaar dat we net als de gemeente (via de Sa!) u graag uitnodigen om online uw mening te geven. U kunt de vragenlijst invullen op www.dorpsspiegels.nl/vragenlijst
Wilt u liever een papieren versie? Bel 0516-480562, dan brengen we die langs.
We hopen dat veel dorpsgenoten de enquête invullen, zodat we van u kunnen leren.

Ambtelijk en Bestuurlijk Overleg Opsterland
Het jaarlijks overleg met het gemeentebedrijf staat al weer gepland voor 17 april. Meldt ons a.u.b. wat u daar graag besproken wilt hebben.
Op 9 mei staat het jaarlijks overleg met Burgemeester en Wethouders op de agenda.

Algemene Ledenvergadering
Op dinsdagavond 27 maart bent u van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van Plaatselijk Belang.

Groenbrengpunt Ureterp
Geopend op zaterdag 13 januari van 9.00 – 13.00 uur.

Inloopspreekuur PB: Dinsdag 16 januari van 19.00 – 19.30 uur in de Swingel

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *