Glasvezel in buitengebied

Kabelnoord gaat glasvezel uitrollen in het buitengebied van Hemrik, Lippenhuizen en Wijnjewoude. Het gaat om de zogenoemde ‘witte adressen’. Dit zijn de woningen die alleen maar een koperdraad van KPN hebben en daardoor een lage internetsnelheid.
Kabelnoord, gevestigd te Dokkum, heeft al een deel van Noord Oost Fryslân inclusief de eilanden van glasvezel voorzien. Voor meer informatie over Kabelnoord zie www.kabelnoord.nl.
Op dit moment worden enkele financiële zaken afgerond. De verwachting is dat – bij voldoende deelname – rond april 2018 de schep de grond in kan en met de uitrol van glasvezel kan worden begonnen. Waar en hoe wordt de komende maanden duidelijk. Houdt hiervoor de berichten van de werkgroep glasvezel Hemrik, Lippenhuizen en Wijnjewoude in de Bân en deze site in de gaten.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *