Mindfulness & Mindfulness Yoga

Geen tijd meer voor jezelf, steeds meer werkdruk, je ‘to do’-lijst iedere dag weer té lang? Ervaar je stress? Ben je stijf of moe of heb je last van (chronische) pijn? Of verlang je simpelweg naar momenten van rust en ruimte, naar tijd en zorg voor jezelf? Misschien is Mindfulness beoefening dan iets voor jou!

Mindfulness Yoga…
Mindfulness Yoga is de meest verstilde vorm van Yoga waarin we met aandacht subtiele lichaamsbewegingen en yogahoudingen uitvoeren. Zo verkennen we de mogelijkheden én de grenzen van ons lichaam en leren we luisteren naar de signalen die ons lichaam geeft. Bewegen met aandacht, werken met je ademhaling, vertragen en verstillen hebben een weldadige uitwerking op lichaam en geest.
Voor de dinsdagavondgroep, die 9 januari herstart, is er een wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen start een tweede groep!
In de woensdagochtendgroep, die 10 januari herstart, is er nog ruimte om in te stromen. Deze les begint om 09.00 uur en eindigt om 10.15 uur.

De Mindfulness (M.B.S.R) training…
Een goede, maar niet volledige vertaling van ‘mindfulness based stress reduction’ is ‘stress reductie door aandachttraining’. Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van telkens 2,5 uur en één oefendag van 7 uur. Na elke bijeenkomst worden oefeningen meegegeven, zodat je thuis verder aan de slag kunt om je de aangereikte technieken eigen te maken. Dit 8-weekse programma geeft je handreikingen en ondersteuning om de technieken ook daadwerkelijk te gaan oefenen én toe te passen in je dagelijkse leven. Zo kun je de impact van stress op jouw leven drastisch verlagen en de kwaliteit van je aandacht en je leven verhogen.
Op donderdagochtend 11 januari start er weer een 8-weekse MBSR training. De training begint om 09.30 uur en eindigt om 12.00 uur.

De stiltedag…
Een hele dag in stilte zijn en onder begeleiding mindfulness technieken, mindfulness yoga en meditatie beoefenen. Halverwege de dag een volledig verzorgde (h)eerlijke lunch gevolgd door een wandeling door het bos. Door velen ervaren als een cadeau aan jezelf!
Op zaterdag 27 januari en zondag 18 februari zijn de stiltedagen gepland. Deze dagen beginnen om 09.30 en eindigen om 16.30 uur.

 

De locatie…
De lessen, de training en de stiltedagen vinden plaats in een mooie en fijne ruimte mét vloerverwarming, gelegen op een prachtige locatie aan de Finne en aan de rand van het bos, namelijk op het erf van de familie Droogh.

Informatie:
Ben je geïnteresseerd na lezing van het bovenstaande? En wil je zelf een actieve bijdrage leveren aan je gezondheid en welzijn?
Neem dan voor meer informatie en/of aanmelding contact op met Joyce de Rozario.
joyderoza@gmail.com

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *