Keep Fit, Springen en Kleutergym bij Longa

Keep Fit
Fit worden en blijven? Kom dan mee doen in de Swingel. Elke woensdag van 20.30 tot 21.30 (m.u.v. schoolvakanties).

Springen
Springen voor basisschoolleerlingen vanaf groep 7 en leerlingen aan het Voortgezet Onderwijs. Elke woensdag van 19.00 – 20.30 uur (m.u.v. schoolvakanties).

Trainingspakken te koop
Onze leden worden dit jaar bij de wedstrijden in een nieuw “jasje” gestoken. Daarom verkopen wij onze oude trainingspakken, handig voor naar de training, met schoolgym of andere activiteiten. Heeft u interesse? Neem dan contact op met juf Lara. Voor maar € 5,- een trainingspak voor uw zoon of dochter. Wees er snel bij, op = op

Kleutergymnastiek
Vanaf 31 januari 2018 is er elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur kleutergym in MFC de Swingel.
Leeftijd: 4/5 jaar.

Wat is kleutergym?
Bij kleutergym gaan we aan de slag met de grondvormen van bewegen zoals: klimmen en klauteren, rollen (zijwaarts en voorwaarts), gooien, mikken en vangen, schommelen, springen, balanceren en zwaaien.
Elke kleuter kan meedoen met gymnastiek. Iedereen doet op zijn/haar niveau mee. Sommige vinden het spannend om over de kop te gaan, een ander vindt balanceren heel lastig. Dit maakt allemaal niets uit, de juf weet elk kind methodisch te begeleiden.

Hoe ziet een les eruit?
Elke les ziet er anders uit, en daarom is elke les een feestje. We beginnen de les gezamenlijk met een spelletje of bewegen op muziek, vervolgens gaan we alle klaargezette situaties bij langs, dit is elke keer iets anders. Naast dat we gebruik maken van toestellen, maken we ook gebruik van klein materiaal zoals pittenzakjes, ballen in verschillende maten en hoepels. Het einde van de les sluiten we weer gezamenlijk af.

De eerste les
Natuurlijk is zo`n eerste les spannend. Een onbekende juf, misschien geen vriendjes en/of vriendinnetjes in de groep. Natuurlijk mag dan een ouder blijven kijken, hierdoor krijgt uw kind zelfvertrouwen om mee te doen, misschien zelfs alleen aan de hand van papa of mama. De ervaring is wel dat als ouders elke les blijven een kind niet groeit in zijn/haar ontwikkeling, daarom vragen we de ouders om bij de tweede les niet te blijven kijken. Uit ervaring weet ik dat een kind dit soms even lastig vindt, maar daarna heel goed mee doet en veel plezier beleeft aan de les.

Kleding
De kinderen hoeven niet persé een turnpakje aan, een sportbroekje met shirt is voldoende. Liever geen dikke grove sportschoenen aan tijdens de les, hierdoor voelen de kinderen de toestellen niet goed. Bij lang haar graag wel even het haar vast en lange oorbellen mogen uit. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met juf Lara: lara_valkman@hotmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Longa.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *