Wedstrijdverslag VIOD-ODV

DRIESUM – VIOD boekte een grote overwinning op ODV.

Na zes minuten spelen was het VIOD dat via verdediger René van der Veen gevaarlijk werd. Hij probeerde het maar eens van afstand en van een metertje of 25 belandde zijn harde schot op de lat, topscorer van VIOD, ‘broertje’ Erik van der Veen stond klaar om de rebound in te schieten, maar in buitenspelpositie werd de bal een prooi voor de goalie van ODV. Na slordig balverlies op het middenveld werd een perfect uitgevoerde counter tot doelpunt gepromoveerd door topscoorder van ODV Joop Welfing. VIOD raakte hierdoor niet echt van onder de indruk en wist binnen 1 minuut de score alweer op gelijke hoogte te brengen. Na een heerlijke actie van Gerald Mous die zijn directe tegenstander met een panne het nakijken gaf, zette hij met zijn ‘verkeerde’ linkerbeen de perfect bal voor. Eindstation was Bauke Visser. Op een Cristiano Ronaldo-achtige manier kwam de snelle buitenspeler van VIOD een meter of 2 van de grasmat omhoog en kopte zo de verdiende gelijkmaker binnen.

Na de gelijkmaker was het weer ODV die ten aanval sloeg. Van grote afstand werd er een schot afgevuurd maar de bal belandde via de vingertoppen van doelman Otte Visser op de deklat. Na een half uur spelen werd de score door de blauwwitte formatie uit Driesum vergroot. De goed spelende Gerald Mous zorgde met een uitstekende steekbal ervoor dat Bauke Visser richting doel kon afstormen. Waar hij vorige week nog naliet om te scoren in Rottevalle wist hij nu wel deze kans te benutten. Hij liet zijn tegenstander voor de zoveelste keer zijn afgetrainde hielen zien en maakte het als een ervaren rot koelbloedig af. VIOD bleef na deze goal goed doordrukken en werden er nog een aantal kansen gecreëerd. Het was Erik van der Veen die met een van richting veranderd schot de voorsprong vergrootte naar een 3-1 voorsprong. Tevens werd er gerust met deze tussenstand. ODV probeerde iets te forceren door drie wissels toe te passen in de rust. Mede hierdoor kwam ODV iets beter voor de dag maar men kon geen potten meer breken. De eerste 10 minuten na rust leverde weinig noemenswaardig op. Het spel werd er van beide kanten niet beter op. Toch kon VIOD het thuispubliek voor de 4e keer deze middag laten juichen. Het was Nykle Durk van der Valk die een goede voorzet in huis had en Erik van der Veen zijn 2e van de middag liet aantekenen. Anton van Zwol die na dit seizoen zijn loopbaan voorzet bij Veenwouden had nog een dubbele wissel in petto. Bauke Visser en de moegestreden Gerald Mous werden naar de kant gehaald. Voor hen kwamen Jelle Kommerie en Kees Hansma binnen de lijnen.

Een minuut voor de officiële speeltijd werd Kees Hansma middels een prima steekbal van Erik van der Veen een vrije doorgang richting doel gegund, alleen dacht een verdediger van ODV hier anders over. Hansma werd lichtelijk getoucheerd en kwam net buiten de zestien meter ten val. De invaller eiste de vrije trap zelf op en wist dit buitenkansje te benutten. Via de muur werd de speelbal in de linkerbovenhoek geschoten. Dit doelpunt werd gevierd op een manier of werd de Champions League binnengehaald. Dit toont aan dat de sfeer op een positieve manier terug is in het team en dat er een stijgende lijn is ingezet om zich uit de degradatiezone te spelen. Sinds de terugkeer van René van der Veen staat de verdediging weer als een huis en wordt er vrij weinig weg gegeven.