WEN Stap voor Stap februari 2018

Tjalling helpt met stappenplan zonnepanelen
Misschien denk je er wel eens aan om zonnepalen op je eigen dak te leggen.
Dan is het heel slim om als allereerste onze onafhankelijke WEN energieadviseur Tjalling Reitsma uit te nodigen. Tjalling kan je met al zijn kennis en ervaring heel goed helpen de zaak planmatig en slim aan te pakken.
Hij adviseert niet alleen over optimale ligging, aantal, vermogen en dergelijke technische zaken, maar ook over subsidiemogelijkheden of groenleningen. Zijn bezoekje is gratis en hij heeft geen enkel ander belang dan te helpen om met elkaar Wijnjewoude energieneutraal te maken. Dus pak het slim aan en bel Tjalling 06-82092400.

Subsidie en vergunning zonneveld zuiveringslocatie
Onlangs kregen we bericht dat de uitspraak over de aangevraagde SDE subsidie nog wel 13 weken op zich kan laten wachten. De instantie RVO heeft dusdanig veel aanvragen te verwerken dat zij alle beslissingen niet binnen de aanvankelijk termijn van drie maanden heeft kunnen afwikkelen. Trouwens, ook over het bezwaar van de provincie tegen de vergunningsprocedure is nog geen duidelijkheid verkregen, ondanks gesprekken die inmiddels hebben plaatsgehad. We moeten dus nog even geduld hebben.

Pilot Friese Energie Strategie van start
Met de partners in de Friese Energie Strategie hebben we de afgelopen maand de eerste overleggen gevoerd over de voorgenomen projecten voor besparing en verduurzaming, opwek zonne-energie en mestvergisting/groengas. We zitten in een eerste oriënterende fase waarin we gezamenlijk proberen in kaart te brengen, wat er in ons pilotdorp allemaal komt kijken bij de energietransitie.

WEN avond 8 maart
Deze donderdag willen we samen met jullie de volgende stappen zetten op de niet altijd voorspelbare weg naar Wijnjewoude Energie Neutraal. Blok de datum maar vast in je agenda want het wordt zeker interessant en wellicht van doorslaggevend belang.

Ben je nog geen WEN lid? Meld je aan op www.wen.frl
Heb je vragen of opmerkingen over WEN? Kom naar het inloopspreekuur of meld ze via de site.

WEN spreekuur: Donderdag 8 februari van 19.00 – 19.30 uur in MFC de Swingel

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *