Heel Wijnjewoude Pubquizt: verslag en foto’s

Windmolens in Wijnjewoude geregeld en PvdA is voor een extra trekkerbelasting

Afgelopen woensdagavond was het in een volle MFC de Swingel tijd voor Heel Wijnjewoude Pubquizt. Een pubquiz georganiseerd door Heel Wijnjewoude Kiest. Doel van de avond was om op een ontspannende wijze Wijnjewouders te informeren wat de politieke partijen de komende 4 jaar van plan zijn met Wijnjewoude. En hoe kan dat beter door middel van een pubquiz? Er waren 3 rondes met 10 vragen. Zowel inwoners van Wijnjewoude als politieke partijen deden mee.

Af en toe werd na een vraag, een uitstapje gemaakt naar de lokale politiek. Dit leidde tot een aantal interessante wetenswaardigheden. Zo wist Opsterlands Belang te melden dat het huis op de Loksleane deze maand nog zonnepanelen krijgt. En de PvdA is voor een trekkerbelasting. Dat wil zeggen, zwaar landbouwverkeer moet zelf de rekening betalen van bermen die kapot worden gereden. Hoe hoe hoog deze belasting precies moest worden en hoe dit moet worden geregeld werd nog in het midden gelaten. De VVD was gelukkig een stuk duidelijker in de Boer-burger-ambtenaar. Ook Wijnjewoude wordt een boer-burger-verbinder gegund als de VVD het voor het zeggen krijgt. Deze verbinder moet de kloof tussen boer en burger verkleinen. Waarvan akte.

Voor de meeste aanwezigen waren dit wetenswaardigheden die nog onbekend waren. Wat ook nieuw was dat alle partijen uit Opsterland voor windmolens in Wijnjewoude zijn. Ook de ChristenUnie voegde zich bij het voorstel van het CDA voor windmolens van maximaal 15 meter. En de VVD beloofde om actief collega’s van de Provinciale Staten te bevragen op dit onderwerp. Daarmee lijkt de weg voor windmolens in Wijnjewoude open.

Politiek was natuurlijk een belangrijk onderwerp tijden Heel Wijnjewoude Pubquizt maar uiteindelijk ging het natuurlijk om de pubquiz zelf. Diverse lokale teams deden mee maar ook de politici wisten zich kranig te verweren. De vragen waren niet altijd eenvoudig maar uiteindelijk kan er maar één winnaar te zijn. Dit bleek het B-team van de PvdA. Van harte gefeliciteerd met de overwinning.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *