Première doarpsfilm Wynjewâld 2017

De nieuwe dorpsfilm wordt voor het eerst vertoond op vrijdag 20 en zaterdag 21 april in MFC de Swingel. De film belooft een prachtig dorpsdocument te worden met schitterende beelden, interviews en drone-opnamen. De filmopnamen zijn vrijwel alle gemaakt door ‘onze dorpscineast’ Edwin van Bemmelen, aangevuld met enkele filmpjes van mensen uit het dorp. De muziek wordt geheel door dorpsgenoten verzorgd. De titelsong is geschreven en wordt gezongen door Jan Dirk van der Meulen.

Een voorproefje:

 

Op vrijdag 20 april vindt de vertoning plaats in de Taveerne van de Swingel. Het aantal plaatsen voor deze eerste dag is beperkt, dus wie het eerst komt het eerst maalt.

Op zaterdag 21 april wordt – bij voldoende belangstelling – de sportzaal omgetoverd tot bioscoop en wordt de film vertoond op een groter scherm. Hier zijn meer plaatsen beschikbaar dan voor de vrijdag, maar geldt ook vol=vol. Later zullen we eventueel – mocht daar behoefte aan bestaan – een extra filmavond organiseren. Op beide avonden is de zaal open om 19.30 uur en start de film om 19.45 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,- per persoon, inclusief een kopje koffie/thee of een drankje. Voor kinderen t/m 12 jaar is toegangsprijs € 2,- inclusief een drankje. Te voldoen bij de ingang. De opbrengst van deze avonden wordt gebruikt om de laatste restjes van de film te financieren.

Reserveren kaarten
Om de organisatie in goede banen te leiden, is het nodig dat je kaarten reserveert zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je aan door een mail te sturen aan dorpsfilm2017@hotmail.com. Vermeld in de mail op welke avond je komt en met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen. Ook kan je vast de DVD bestellen via dezelfde mail. (Alleen voor hen die geen e-mail hebben: reserveer via 0516- 480562).

DvD
Er is ongeveer 90 uur aan filmmateriaal geschoten of aangeleverd. Hieruit wordt een film samengesteld van een kleine 2 uur. Deze zal ook op DVD worden uitgebracht.De DVD zal te koop zijn voor € 10,-. Je kunt deze nu al bestellen via de mail, maar er zullen ook intekenlijsten zijn bij de voorstellingen. De feitelijke levering van de DVD is gepland in de loop van het jaar, na de vertoningen op het witte doek in de Swingel. Omdat er erg veel opnamen zijn die zeer de moeite waard zijn, denken we nog na over de mogelijkheid om ook een deel van het extra materiaal – dat niet in de film terecht is gekomen – voor geïnteresseerden beschikbaar te stellen. Hoe precies, daarover berichten we op een later tijdstip.

Graag tot ziens op 20 of 21 april!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *