WEN Stap voor Stap april 2018

Leden hebben behoefte aan bijeenkomsten over besparing
De ledenvergadering van 8 maart leverde het bestuur van WEN een aantal uiterst waardevolle inzichten op. Zo blijkt er behoefte aan onafhankelijke informatie over allerlei besparingsmaatregelen zoals isolatie, pelletkachel, (hybride) warmtepomp, aardwarmte etc. Ook is er bij ondernemers belangstelling voor een avond over de regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop.

Het liefst zou men een volledig plaatje krijgen. Zoals over de verschillende technische opties, kosten, opbrengsten, subsidies en allerlei andere aspecten die een rol spelen bij het besluit om een bepaalde besparingsmaatregel te nemen. Besloten werd om samen met leden een aantal themabijeenkomsten voor te bereiden. Inmiddels staan er twee thema-avonden gepland. Zie hieronder. Voor wie interesse heeft in het verslag van de ledenvergadering, kijk op wen.frl onder nieuws.

Informatieavond Asbest eraf Zonnepanelen erop
Op donderdag 19 april kom je alles aan de weet over kosten en subsidiemogelijkheden van asbestdak-sanering en de eventuele plaatsing van zonnepanelen op deze daken.
Alex Janssen van Man en Mach uit Drachten verzorgt de informatie over de asbestsanering. Daarnaast hoor je de ervaring van twee Wijnjewoudster agrariërs met zonnepalen op de stallen. Dus, wil je van je asbestdak af, zorg dat je er bij bent op 19 april om 20.00 uur in de Swingel.

Energiebesparingsavond: “isolatie”
Op donderdag 26 april organiseert WEN een energiebesparingsavond, geheel in het teken van isolatie. Het doel is om mensen die erover denken hun woning te isoleren, in contact te brengen met dorpsgenoten die deze maatregel(en) al hebben getroffen. Zo krijgen we boven tafel wat ieders mogelijkheden en ervaringen zijn en ook wat het kan opleveren qua energiebesparing. Tjalling Reitsma is aanwezig en kan samen met u de mogelijke besparing uitrekenen. Het is dan wel handig dat u de afmetingen of inhoud van uw woning weet; breng als u dat gemakkelijk vindt gerust (bouw)tekeningen of een plattegrond van uw woning mee. De avond vindt plaats in de Swingel en we starten om 20.00 uur. Opgeven kan via info@wen.frl of via Grietje Rooks, tel.
06-51070901.

‘Europa’ op bezoek bij WEN
Tijdens de verkiezingscampagne van het CDA wilde Europarlementariër Esther de Lange graag kennismaken met WEN. Mevrouw de Lange is in het Europees parlement contactpersoon voor Friesland en heeft klimaat in haar portefeuille. Goede redenen om zich te verdiepen in WEN als pilot van de Friese Energie Strategie.

Mevrouw de Lange vindt WEN een mooi voorbeeld hoe van onderop gewerkt wordt aan duurzame energie voor alle dorpsgenoten en niet alleen voor woningbezitters. En hoe WEN mogelijkheden onderzoekt om van Wijnjewoudster koeienmest zelf groengas te maken zodat we in ons dorp geen aardgas meer hoeven gebruiken. Wethouder Wietze Kooistra en de kandidaten Margriet Sijtsema en Wiebe Pool waren, net als de WEN’ners zelf, best een beetje trots op deze Europese aandacht. Mevrouw de Lange wees op het Europees Investerings Fonds en wil voor WEN bereikbaar zijn. Voor het persbericht zie wen.frl

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *