Friese Boys – ODV Zm 1

Met dank aan verslaggever van Friese Boys.

ODV heeft de uitwedstrijd tegen Friese Boys met 1-0 verloren. Het was een zwaarbevochten overwinning voor Fries Boys.
Door deze overwinning en de nederlaag van De Sweach tegen ASC heeft Friese Boys goede zaken gedaan en de laatste plaats in de 4e klasse C verlaten.
De eerste kans was zaterdag voor Friese Boys. Het schot ging van de aanvaller ging echter naast.naast. Na iets meer dan een kwartier was het wel raak: Door een fout van onze verdediger kreeg Friese Boys de 1-0 in de schoot geworpen. Fries Boys scoorde ook nog de 2-0 maar dit doelpunt werd, al dan niet terecht, afgekeurd. In de laatste fase van de eerste helft domineerde ODV. Een schot van Robin Roffel belandde in de handen van doelman Theo Beerda en schoten van Joop Welfing en Niels Hylkema misten de juiste richting. Een nieuwe poging van Hylkema leverde wel gevaar op, maar de bal ging rakelings naast. Ook in de beginfase van de tweede helft was ODV sterker. David Veninga kopte in de handen van de keeper en de Friese Boys-doelman moest ook redding brengen op een schot van Niels Hylkema.

Echter ook Friese Boys kreeg kansen. Was de richting niet juist dan stond Niels wel op de juiste plek.
Een hoekschop zorgde voor enige paniek bij Friese Boys en ODV was dicht bij 1-1 toen Joop Welfing uit een vrije trap via de paal naast schoot. Friese Boys wist de 2-0 niet op het scorebord te krijgen. Invaller Robin Kiers had de pech dat zijn schot via de handen van de keeper nog de lat raakte. Grootste kans in de slotfase was voor Yorik Roffel. Zijn schuiver ging net naast het doel waardoor het uiteindelijk 1-0 bleef.

Reacties:
“In de beginfase leek Friese Boys beter, maar dat viel wel mee vond ik”, aldus Niels Hylkema van ODV. “Dat lag meer aan ons dan aan de tegenstander. Bij ons was de afstand tussen de linies te groot, we stonden positioneel niet goed en daardoor lukte het druk zetten op de bal niet. In de laatste fase van de eerste helft en de beginfase van de tweede helft domineerden wij. We creëerden echter weinig. Door een fout bij ons krijgen we een doelpunt tegen. Maar ik vind dat we hier hadden moeten winnen”.

“We hadden in de eerste helft op 2-0 of 3-0 moeten staan”, aldus Sander Hoekstra van Friese Boys”. “Een doelpunt van ons werd wegens buitenspel afgekeurd, maar of het dat ook was vraag ik me af. In de tweede helft was 1-1 misschien wel terecht geweest. We hadden het een periode erg moeilijk en stonden onder druk. Maar onze verdediging hield knap stand, het stond goed. Dit is een mooie opsteker. We moeten niet naar andere ploegen kijken, maar gewoon zo doorgaan en punten pakken”.

Voor ODV breekt nu een “zeer” belangrijke week aan. Wil men uit de gevaren zone komen dat zullen de ( 6 ) punten van de komende wedstrijden in Wijnjewoude moeten blijven.
1e tegenstander is komende dinsdag de Sweach, aanvang 20.00 uur. Dan volgt volgende week zaterdag de 2e thuiswedstrijd. tegenstander is dan RWF, aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur.

Ranglijst ( onderste 5 plaatsen) per 5.5.2018:

9 ) RWF 21 wedstrijden en 21 punten
10) Opende 21 wedstrijden en 21 punten
11) ODV 20 wedstrijden en 19 punten
12) Friese Boys 20 wedstrijden en 13 punten
13) De Sweach 21 wedstrijden en 12 punten

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *