ODV ZM – RWF

Wedstrijdsponsor: Frans Nutterts. Ambachtelijke Horeca specialiteiten ( te verkrijgen bij Actifood, Oosterwolde).

Rust en eindstand 0 – 0

Zaterdag was het dan zover. De, op voetbalgebied, burenruzie. Op bezoek bij ODV RWF uit Frieschepalen.
Gezien de stand op de ranglijst een beladen wedstrijd. Dit werd het dan ook, waarbij opgemerkt dat het voetbal van een niet al te hoog gehalte was. Zowel RWF als ODV kregen wat kansen. Deden de gele en rode kaarten ook mee dan was de grote winnaar ODV. RWF kreeg 1 gele kaart en 0 rode, ODV kreeg 5 gele en 1 rode. Duidelijk dus daarin de winnaar. Zuur was wel dat ca 5 minuten voor de pauze Rik zijn 2e gele kaart kreeg en dus met rood van het veld moest. Di hield in dat ODV de gehele 2e helft met 10 man moest opboksen tegen de 11 uit Frieschepalen. Geluk voor ons hadden ze wel meer balbezit maar deden ze daar niet zoveel mee. Tot grote schik valt erbij OD V ook nog een rode kaart (helaas kon ik niet zien waarvoor maar men zijn natrappen c.q. pootje haken zonder dat de bal in de buurt was). Direct rood dus voor Michel. Dit hield in dat het 9 tegen 11 werd.
Meest benauwde moment van de wedstrijd moet dan nog komen. Met nog slechts een paar minuten op de klok vond de scheidsrechter het ook nog nodig om RWF een penalty te geven. De leidsman floot al zeer warrig maar dit was wel een heel zware straf. Maar zonder geluk vaart niemand wel en schoot de speler van RWF de penalty huizenhoog over.
Dan zijn de 90 minuten voorbij echter de scheidsrechter trok nog ongeveer 6 a 7 minuten bij voor blessures en wissel. Het bleef billenknijpen maar het ene puntje werd binnengesleept.

Zaterdag gaan we op bezoek bij Oostergo (Ee). We hebben er dan in ieder geval 2 supporters bij. Rik is voor 1 wedstrijd geschorst en Michel mag voor zijn 5e gele en direct rode kaart 4 wedstrijd als toeschouwer aanwezig zijn.