Zomerse sferen bij 3 Provinciënwandeltocht

Op één dag ruim 2000 mensen die De Swingel binnen gaan door de achterdeur, dat gebeurt niet zo vaak. Maar afgelopen zaterdag was het echt zo. Alle deelnemers aan de 3 provinciën wandeltocht deden zaterdag Wijnjewoude aan, en dat hebben de vrijwilligers uit ons dorp geweten. In ons MFC waren de mensen van De Swingel, het bestuur, de vrijwilligersploeg onder aanvoering van Ruurd en Klaasje en nog vele andere helpende handen druk in de weer om de lopers van een stempel, een natje én een droogje te voorzien.

Bij de Mounleane werden de lopers op deze zonovergoten dag opgewacht door een ploeg van de VVV en van de familie de Vries, die zich inzetten voor de actie ‘samenloopvoorhoop’. Accordeonvirtuoos Ympe Stoker haalde de vermoeide wandelaars in met de zoetgevooisde klanken van zijn accordeon. En zij die daar de tijd voor namen, konden ook genieten van een echte DJ!

Een derde pleisterplaats werd bemand door de mensen van Kom Erbij en van Plaatselijk Belang. Ook hier koffie, broodjes, soep en tevreden wandelgezichten.
Het was een mooie happening en Wijnjewoude heeft graag een steentje bijgedragen aan deze Bakkeveense wandeltocht. Het inschrijfgeld van de deelnemers aan de tocht ging dit jaar naar de Hulphond Nederland.

Een prachtige dag en hieronder een sfeerreportage.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *