Ouwe Syl – ODV

Vandaag dan de wedstrijd van het seizoen. ODV 1 op bezoek in Oudebildtzijl tegen de plaatselijke club Ouwe Syl.
De finale van de nacompetitie. Bij verlies was ODV gedegradeerd.
Afgaande op de wedstrijd Holwerd-Oude Syls leek het een hele klus te worden. Ouwe Syl won daar met 0 7 maar het had net zo boven de 0 -10 kunnen komen. Holwerd werd helemaal overklast. ODV was dus gewaarschuwd.
De 1e 25 minuten waren ook voor Ouwe Syl. Men kwam een paar keer gevaarlijk door maar, geluk voor ODV, stond hun vizier dit keer niet echt op scherp. Was het wel richting doel dan stond daar altijd nog Niels v.d. M. Gaandeweg de 1e helft kwam ODV beter in de wedstrijd. Het leek wel of bij Ouwe Syl de puf er langzaam uitging. Tot doelpunten kwam het nog niet, al ODV de pech dat een als voorzet bedoelde bal er via de paal weer uitging.

Na de thee eenzelfde beeld. ODV bleef beter maar moest wel oppassen voor de gevaarlijke speldenprikken van de tegenstander. Zoals eerder vermeld leekt het of ODV een betere conditie had. Dit bleek ook bij de 0-1. De rechtsback van Ouwe Syl zat er helemaal doorheen waardoor Yorick hem kon uitspelen en een mooie voorzet kon afgeven op Joop. Die schoot feilloos de 0-1 binnen.
Ouwe Syl ging hierna meer risico nemen en kreeg enkele kansen. Ze claimden een stafschop (vanaf onze plaatse was het niet te beoordelen ja of nee) echter de neutrale scheidsrechter en grensrechter gaven hier echter geen gehoor aan. ODV kreeg nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Hetgeen helaas niet lukte. Met wat meer geduld en precisie had het zeker gelukt. Dat dacht ook onze laatste man, Stefan Roffel, hij dacht als Yorick of Robbin (zijn beide broers) het niet doen dan doe ik het wel. Een paar minuten voor tijd besliste hij de wedstrijd door de 0-2 te maken. Hij kreeg de bal net achter de middenlijn , omspeelde enkele spelers van Ouwe Syl , en maakte het koel af. Het verzet van Ouwe Syl was hiermee gebroken.

Door dit resultaat speelt ODV ook volgend seizoen in de 4e klasse.

Wij danken al de meegekomen supporters voor hun steun. Volgend week wordt er nog 1 keer getraind en dan sluiten we op 16.6 het seizoen af. Er wordt dan ook op passende wijze afscheid genomen van onze trainer Theo Los.