Wakker worden in het Kunsthuis

Verscholen achter een kleine boomwal, met de rug naar het kampeerveld van Ikenhiem en met uitzicht over een prachtig bloemenveld, staat het ‘Kunsthuis’. Een nieuwe overnachtingsmogelijkheid in Wijnjewoude. Afgelopen vrijdag werd het feestelijk geopend. De basis voor het ‘Kunsthuis’ is een door Staatsbosbeheer geschonken keet. Cliënten van de dagbesteding van REIK (Talant) hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om het Kunsthuis samen met ontwerper en kunstenaar Marcel Prins vorm te geven, beschilderingen te maken en bedden te timmeren.

Na een welkom door Hanneke van Kammen van O18, sprak Joke van Leeuwen, directeur van Talant, de aanwezigen toe en bedankte allen voor de inzet. Uitvoerend kunstenares Patricia van Tuijl werd door Joke van Leeuwen in het zonnetje gezet en geroemd voor het engelengeduld waarmee zij de versieringen op de ‘patat-keet’ zoals het kunsthuis inmiddels ook wel wordt genoemd, heeft aangebracht.

Patricia mocht samen met Joke de officiële opening verrichten. Vervolgens overhandigde Maarten Bartman namens G4S een cheque van € 1.817,48 aan Talant.
Het werd nog een gezellige boel met onder meer een aantal buren van Ikenhiem en ook enkele kampeerders, een drankje en een bbq – als altijd prima verzorgd door Siep de Vries van De Stripe – en met live muziek van Gurbe Douwstra.
Wil je heerlijk tot rust komen in de fraaie natuur rond ons dorp en wakker gemaakt worden met een ontbijtje van de Stripe? Boek dan het ‘Kunsthuis’ voor een overnachting? Dat kan via Bed in Friesland.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *