WEN Stap voor Stap juni 2018

Groene energie steeds actueler
Het is je vast wel opgevallen dat er steeds meer aandacht is voor de broodnodige overgang naar groene energie. We willen af van vervuilende kolencentrales en van aardgas dat voor veel Groningers een grote bron van ellende is gebleken. Ook kunnen we onze ogen niet langer sluiten voor de vernietigende gevolgen van broeikasgassen in onze atmosfeer.

Als het kwartje begint te vallen, vragen we ons af: wat kan ik daar aan doen?
Nou, heel wat! Immers, als iedereen en elke organisatie zijn ‘partijtje meeblaast’ kunnen we samen heel wat veranderen. Zo bereiken we stap voor stap een ware energietransitie.

Het begint bij energie besparen. Isoleren is daarbij het toverwoord, want dat levert verreweg het meeste op en is dus snel terugverdiend. Wist je dat 80% van je energierekening bestaat uit het verwarmen van je woning?
Wil je zelf stroom opwekken of wil je weten wat je nog meer kunt doen voor een schone en veilige toekomst? Word dan lid van WEN en laat je door onze adviseur bijpraten over allerlei mogelijkheden om te besparen en op te wekken. Bovendien, als lid kun je mee bepalen hoe we met elkaar ons dorp energieneutraal kunnen maken.

Groene energie gebruiken
Ook dat helpt flink om de vervuiling, met bijbehorende schade, een halt toe te roepen. Kies voor een verantwoordelijk en groen energiebedrijf. We hebben een goede tip voor je:

Energie VanOns
Dit is de nieuwe naam van voorheen “Noordelijk Lokaal Duurzaam”. Het energiebedrijf van bijna 100 Noordelijke energiecoöperaties, zoals WEN. Het bedrijf levert groene energie uit de regio en is coöperatief georganiseerd. Wat betekent dat de winst niet naar aandeelhouders gaat, maar terugvloeit naar de dorpen. Daarnaast ontvangt de coöperatie jaarlijks 75 euro voor iedere aansluiting van een WEN lid of -sympathisant. Zo deelt het dorp mee in de opbrengst en kunnen we projecten uitvoeren, die de leefbaarheid en duurzaamheid van Wijnjewoude bevorderen.
De nieuwe naam dekt dus beter de lading: groene energie van en voor de regio.

Sluit je aan!
De tarieven van Energie VanOns hoeven je niet te weerhouden. Ze zijn concurrerend want er zit geen geldverslindende organisatie achter. Energie VanOns werkt niet met welkomstbonussen, maar met ondersteuning van sociale en duurzaamheidsprojecten in je dorp. Je wordt totaal ontzorgd wat betreft de overstap. Dat wordt gratis voor je geregeld.
Meer info kun je vinden op de site van WEN.

 

 

 

Groene stroom uit Wijnjewoude
WEN is ondertussen druk bezig met de voorbereiding van collectieve zonnestroomprojecten op grote daken en kleine velden. Dat is een ingewikkeld proces, maar binnenkort kunnen we er meer over vertellen.

Familiemiddag dorpsfeest
Op zaterdagmiddag 16 juni tref je WEN op de familiemiddag tijdens het dorpsfeest. Een goede gelegenheid om eens te horen waar WEN mee bezig is en wellicht lid te worden. Het kost je niets, maar je draagt wel bij aan de duurzaamheidsbeweging van Wijnjewoude.
Als attractie kun je een ritje maken in een Tesla van Autobedrijf van der Veen. Ook mag je een Segway uitproberen. En voor de kinderen heeft techniekleraar Poppe de Haan enkele leuke en duurzame doe-activiteiten ontwikkeld. Dus kom langs en grijp je kans.

WEN inloopspreekuur: Donderdag 7 juni van 19.00 – 19.30 uur in MFC de Swingel

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *