Werkgroep Kom erbij

Burendag 22 september 2018
Alweer 10 jaar bestaat deze dag op de 4e zaterdag in september. Een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, met als doel mensen dichter bij elkaar te brengen. Je doet deze dag dus iets goeds voor de buurt en voor elkaar. Heb je een leuk idee en bovendien een onderbouwd plan om te gaan realiseren, dan wil het Oranje Fonds je financieel ondersteunen, kijk op www.burendag.nl. Zij laten zien welke initiatieven er al zijn geweest om je te inspireren. Bovendien zijn er in ons eigen dorp al verschillende buurten in actie gekomen op deze dag.

Week tegen eenzaamheid, donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober
We komen, wij van Kom erbij! Maar……waar ben jij? Jij of jij, U of U? Weet U het misschien? We komen met taart! Om voor even en misschien vaker uw stilte te doorbreken…. We noemen het de Taartjesactie.

Omtinkers
Steun je ons initiatief om dorpsbreed Omtinkers mogelijk te maken en wilt u ons helpen? Wij zoeken voor iedere straat in Wijnjewoude een Omtinker! Iets voor jou? Vraag naar de informatie bij je buurtvereniging. Een open blik, een open hart en open armen, meer heb je eigenlijk niet nodig! Laten we allemaal Omtinker zijn.

Rabobank Clubkas Campagne
Draag jij Kom erbij een warm hart toe en ben je lid van de Rabobank Drachten Friesland Zuid Oost? De Rabobank in onze regio wil graag een financiële bijdrage leveren aan de bevordering van lokale leefbaarheid.
Leden kunnen tussen 15 en 30 juni stemmen op hun favoriete club of initiatief zoals wij. Het bedrag dat dit jaar verdeeld wordt, is € 90.000,-. Ieder lid mag 5 keer een stem uitbrengen, waarvan 2 op eenzelfde goed doel. Hoe meer stemmen, hoe groter natuurlijk het sponsorbedrag. Doe mee en stem op Kom erbij!! Breng Kom erbij in de stemming!! Ben je geen lid, wordt het dan, je kunt ons of een andere club in ons dorp (als ze zich aangemeld hebben) dan volgend jaar steunen!

Koffieochtend op 25 juni
Als vanouds zijn er de spelletjes, maar vandaag introduceren we bovendien de knutseltafel. Ben je ergens goed in en wil je het doorvertellen, laat het ons weten!! Deze dag zorgen wij voor de knutselgezelligheid.

Koffieochtend op 23 juli
We gaan fietsen! Verzamelen bij Ympe Stoker, gebouw De Driehoek. Frans Pool neemt ons dan weer mee op fietsreis door onze prachtige omgeving… Koffie drinken we bij Camping De Hanenburcht aan De Bûtewei nummer 61. Is het weer heel slecht, dan tovert Ympe het gebouw om tot een bioscoop. We gaan dan genieten van een oudere Dorpsfilm.

Iedereen (jonger en wat ouder) is welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur en voor vragen kun je altijd bellen met Alie 0516-481307 of Lydia 06-37552518. Denk je aan de financiële bijdrage van twee euro? Bovendien geldt altijd: ben je slecht ter been en wil je wel graag komen, we halen je en brengen je weer thuis! Gewoon bellen!

Tot ziens, onderweg of in de buurt.
En….vertel het door!!
Namens werkgroep Kom erbij, Lydia Huisman.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *