Galerie Efterom komt naar Wijnjewoude

Graag brengen wij onze dorpsgenoten op de hoogte van het feit dat er in Wijnjewoude een galerie bij komt. We hebben zes jaar een galerie in Snakkerburen (Leeuwarden) gehad, nu gaan we verhuizen.
We gaan op dezelfde voet verder: Het plan is om ook in Wijnjewoude wisselende exposities te houden. Verschillende kunstenaars komen aan bod met schilderijen, keramiek, glaskunst, sieraden etc. Het is de bedoeling om diversiteit te bieden. Naast de exposanten van het moment zal er altijd werk van verschillende kunstenaars aanwezig zijn. Ook dit wordt regelmatig vernieuwd.

De eerste expositie van dit jaar is in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Het thema is ‘Het Friese landschap’. Verspreid over de provincie zijn er op meerdere locaties (galeries en ateliers) werken van verschillende kunstenaars te zien. In totaal doen er 18 galeries/ateliers aan mee. (zie ook website www.galerie-efterom.nl)
De kunstenaars Corina Blom (Gorredijk) en Dick Bakker (Oldetrijne) geven een impressie van het Friese landschap in hun schilderijen weer. Tjabel Klok (Nijega) verwerkt landschappen op zijn vaasobjecten van keramiek. De expositie ‘Het Friese landschap’ loopt van zaterdag 4 augustus t/m zondag 2 september. De galerie is zaterdags en zondags te bezoeken van 13.00 – 17.00 en op afspraak.

Wim en Jikke van de Waal
Te Nijenhuiswei 13
9241EA Wijnjewoude
0516 481606 / 06 11615718

U bent altijd welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *