Nieuws van WEN

Energie VanOns

WEN is al enige tijd aangesloten bij energieleverancier Energie VanOns. Voorheen heette deze organisatie Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD). In vorige berichtgeving en bij evenementen in het dorp hebben we hiervoor al leden geprobeerd te enthousiasmeren. Energie VanOns heeft namelijk als missie 100% lokaal opgewekte groene energie mogelijk te maken. Al enkele WEN-leden zijn inmiddels klant en met de realisatie van het eerste postcoderoosproject (lees hieronder meer) in ons dorp hopen we deze groei te kunnen versnellen.

Voor elke klant geeft Energie VanOns jaarlijks een bedrag terug aan WEN, waarmee wij vervolgens mooie dingen kunnen realiseren in en voor ons dorp. Iedereen die zich aansluit krijgt 100% groene energie, steunt lokale opwekking en investeert tegelijkertijd in onze regio. Voor wie zich aanmeldt regelt Energie VanOns gratis de overstap. Meer informatie is te vinden via http://www.wen.frl/energie.vanons

Eerste zonneproject gaat van start!

Wil jij graag zonnestroom opwekken maar kun of wil je geen panelen op je eigen dak dan is dit nieuws net iets voor jou!
Nog dit najaar wil WEN haar eerste collectieve zonnedak van circa 200 panelen gaan realiseren voor en door de leden. Het project is een zogenaamd postcoderoosproject. Daarbij krijgen participanten, gedurende 15 jaar, gegarandeerd de energiebelasting op de door hen verbruikte en ‘zelf opgewekte’ zonnestroom teruggestort. In de praktijk betekent het dat je na 7 jaar je inleg hebt terugverdiend en je tot het eind van de looptijd nog steeds de betaalde energiebelasting terugkrijgt. Behalve dat je duurzaam bezig bent, is deelname dus ook goed voor je portemonnee.
Je kunt in het project deelnemen door de aankoop van zogenaamde zonparticipaties. Eén participatie vertegenwoordigt daarbij één paneel. WEN neemt beheer en onderhoud voor zijn rekening. Je kunt al voor 99 euro per paneel in het project participeren. De jaarlijkse stroomopbrengst per paneel is ongeveer 250 kWh per jaar. Je kunt dus nagaan hoeveel panelen voor jou gewenst zijn om in je jaarlijkse stroombehoefte te voorzien. Bij een gemiddeld huishoudelijk verbruik heb je ongeveer 10 participaties nodig.
Bij dit eerste project geldt dat WEN leden die zich al eerder als belangstellend hebben laten registreren, het eerste recht van deelname hebben. Is het eerste project uitverkocht en zijn er genoeg mensen die ook graag participeren, dan wil WEN een volgend project starten. Het is dus belangrijk dat je jouw belangstelling voor participatie tijdig meldt. Het liefst voor 15 juli. Dat kan met een mailtje naar info@wen.frl. Geef daarbij aan hoeveel panelen je denkt te willen afnemen.
Voor meer informatie kijk op: https://
www.wen.frl/postcoderoosregeling/

Heb je dan nog vragen, stel ze op de informatieavond op 13 september.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *