Ruzie met uw buren?

Vraag om gratis Buurtbemiddeling!

Henk en Marloes zijn buren in een rijtjeswoning. Henk werkt vooral ’s nachts, hij bevoorraad vrachtauto’s vanuit een groot distributiecentrum. Daardoor komt hij rond 6 uur ’s ochtends thuis en dan gaat hij meteen naar bed. Marloes vertrekt rond 7 uur naar haar werk bij een productiebedrijf. Het hondje van Marloes blaft altijd een tijdje nadat zij is vertrokken. Elke ochtend wordt Henk hier wakker van, wat hij als erg vervelend ervaart. Marloes en Henk hebben er een aantal keer met elkaar over gesproken, maar de irritaties lopen steeds verder op. Op straat zeggen de twee elkaar al geen gedag meer. Henk vind de situatie erg vervelend en belt Berber de Boer, coördinator van Buurtbemiddeling Opsterland.

Getrainde vrijwilligers van Buurtbemiddeling helpen gratis bij ergernissen, irritaties en ruzies tussen buren. Bijvoorbeeld zoals bij Henk en Marloes, als er overlast is door een blaffende hond. Maar ook bij parkeerproblemen in de straat, rommel rondom huis of bij stankoverlast kan Buurtbemiddeling helpen.
Vrijwillige buurtbemiddelaars spreken eerst afzonderlijk met beide partijen. Daarna volgt een bemiddelingsgesprek, waarin de buren zelf onderling afspraken maken over het verbeteren van de situatie. Buurtbemiddeling blijkt erg succesvol!

Inmiddels hebben Henk en Marloes met behulp van Buurtbemiddeling afspraken kunnen maken. Het hondje van Marloes zit in een andere kamer als zij naar haar werk gaat, waardoor het geblaf een stuk minder hoorbaar is en Henk rustig kan slapen uit zijn werk.

Wilt u meer weten over Buurtbemiddeling? Bel met Berber de Boer, 0516 567 220 / 06 54350855 of stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@scala-welzijn.nl.

 

(Ingezonden door het Gebiedsteam Opsterland)

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *