Berichten van Plaatselijke Belang

Het bestuur van PB heeft genoten van de zomer en barst weer van de energie om aan de slag te gaan. Hopelijk geldt dat voor jullie allemaal en is iedereen weer opgeladen en uitgerust om de draad weer op te pakken.

Brand bij de Spar
Na een drukbezochte bijeenkomst over de toekomst van de supermarkt in ons dorp voelden Johan en Ella zich gesteund door het dorp en klaar voor een mooie zomerperiode. Dat het compleet anders liep zal niemand ontgaan zijn: door brand werden zij gedwongen de winkel te sluiten. Nog altijd is er veel onzekerheid en onduidelijkheid over wat er nu staat te gebeuren. PB leeft erg met Johan, Ella en de medewerkers van de Spar mee en heeft respect voor hoe het team van de Spar aan de slag is gegaan om het pand leeg te halen. Wij hopen van harte dat voor hen allemaal snel een eind komt aan alle onzekerheid.
De projectgroep die is opgericht na de bijeenkomst in De Swingel is ook nog steeds erg actief. Zij zijn nog altijd druk bezig met het uitwerken van plannen voor de toekomst van de supermarkt in Wijnjewoude. Op dit moment is er veel onduidelijkheid over die toekomst, maar dat deert de projectgroep gelukkig niet. Zodra er duidelijkheid of nieuws is zal de projectgroep dit uiteraard delen met de inwoners van Wijnjewoude.

Bestuurssamenstelling
De laatste jaren is decentralisatie een van de speerpunten van de centrale overheid. Dit betekent onder andere dat de gemeente steeds meer taken en verantwoordelijkheden krijgt. Gevolg daarvan is ook dat er vanuit de gemeente meer wordt verwacht van de verschillende PB’s in de dorpen. Dit geldt ook voor PB Wijnjewoude en om deze reden heeft het bestuur gezocht naar iemand die het bestuur wil ondersteunen. Die zoektocht heeft geresulteerd in een goed contact met Wietske Engwerda. Zij heeft aangegeven dat zij zich graag wil inzetten voor Wijnjewoude. Omdat er op dit moment geen posities in het bestuur beschikbaar zijn heeft het bestuur samen met Wietske gezocht naar een geschikte constructie. Besloten is dat zij geen deel zal uitmaken van het bestuur en dus ook geen stemrecht en dergelijke zal hebben, maar wel bij bestuursvergaderingen aanwezig zal zijn en waar mogelijk het bestuur zal ondersteunen. Wij zijn erg blij met het enthousiasme van Wietske en hebben er alle vertrouwen in dat zij een toevoeging zal zijn voor het bestuur.

In de Bân van april was een vacature geplaatst voor een notulist van de bestuursvergaderingen en schrijver van stukken voor de Bân. Deze vacature is er nog steeds, dus mocht het je nog leuk lijken om op die manier mee te werken aan de leefbaarheid van Wijnjewoude, of vragen hebben over deze functie, stuur dan vooral een mail naar pbwijnjewoude@gmail.com of bel naar 06-18724514.

Extra voorstelling Dorpsfilm
Het was al een wens van de makers van de dorpsfilm: een vertoning op een groot scherm in de sporthal. Deze wens gaat, als de techniek het toelaat, uitkomen op 8 september om 14.00 uur. Iedereen die de film nog niet heeft gezien of nog een keer wil zien is van harte welkom in de Swingel. Verderop in deze Bân is hier meer informatie over te vinden bij het nieuws van Kom Erbij. Zij zullen zich namelijk inzetten om ook diegenen die niet of moeilijk zelfstandig naar de voorstelling kunnen komen de mogelijkheid te geven aanwezig te zijn. Meer informatie vind je hier.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *