Wedstrijdsponsor: Hertog Jan Bier
Ruststand: 6 – 1
Eindstand: 12 – 2
Doelpunten:
1 -1 Tjeerd Linstra, 2-1 Joop Welfing, 3-1 Thomas vd Lei, 4-1 Simon Rozema, 5-1 Auke Linstra,
6-1 David Veninga, 7-1 wederom Joop, 8-2 Stefan Roffel 9,10 en 11-2 wederom Joop en 12-2 nogmaals Thomas.
Vandaag op bezoek onze gasten uit Boerakker. Boerakker promoveerde in 2015 naar de 4e klasse. Het jaar daarop promoveerden ze weer en kwamen uit in de 3e klasse. Onder trainer
Jelke Nijboer werd het seizoen 2016/2017 in de 3e klasse keurig afgesloten met een 6 e plaats. Het afgelopen seizoen volgde echter degradatie naar de 4e klasse.
Twee jaar geleden hebben wij nog tegen Boerakker geoefend. Op een dinsdag avond kregen we met 6-0 aan de broek.
In de beker en 1e wedstrijd van dit seizoen bleek al dat Boerakker het dit seizoen heel moeilijk zal krijgen. Al was daar in de 1e 5 minuten bij ODV niet veel van te merken. Sterker nog door een goed genomen vrije trap kwam ODV met 0-1 achter. ODV raakte echter niet in paniek en ging op zoek naar de gelijkmaker. Boerakker werd enorm onder druk gezet maart de gelijkmaker viel pas in de
21 st minuut. Met behulp van klungelig uitspelen van de keeper naar zijn laatste man was het Tjeerd Linstra die tussen beiden kon komen en de 1-1 liet aantekenen. Dit was voor Boerakker het begin van het einde.
Binnen een tijdsbestek van 15 minuten kwam ODV op een 6-1 voorsprong. Bijzonder hieraan was wel dat de 6 doelpunten van ODV door 6 verschillinde spelers werden gemaakt.
Na de rust was het binnen enkele minuten 7-1. Door echter, nu aan ODV-zijde, klungelig verdedigen kon Willem Pieter Woude zijn 2e goal maken.
Tot aan de 83 minuut was ODV veel beter, had ook kansen, maar weigerde de score uit te bouwen.
Dan volgen de laatste 7 minuten van de wedstrijd. In dit tijdsbestek weet ODV nog 5 het net te raken.
Een overwinning waar niets aan valt af te dingen. Al moet wel worden gezegd dat, gezien de spel van onze gasten, zij wel een kandidaat zijn voor degradatie.
Volgende week gaat ODV op bezoek bij Helpman. Aanvang wedstrijd is dan 14.30 uur.