Supermarkt niet heropend

Wijnjewoude verliest zijn supermarkt: eigenaar Johan Bosch ziet er geen heil in om de winkel opnieuw op te bouwen nadat deze in juli afbrandde.

Het opzetten van de winkel in een klein marktgebied zal meer van de ondernemer vragen dan hem lief is, meldt supermarktketen SPAR. Het broze bestaansrecht in combinatie met de flinke investeringen die nodig zouden zijn en de het verzekeringsgeld dat Bosch tegemoet kon zien, dreven hem tot het besluit geen herstart te maken.

Bosch dreef de winkel onder eigen naam maar kreeg zijn waar aangeleverd van de SPAR. De keten ondersteunt hem bij de afwikkeling van de zaak. Het personeel is inmiddels op de hoogte gebracht.

De super verkeerde al langer in zwaar weer maar het tij leek in juli te kenteren toen een groep uit het dorp besloot er de schouders onder te zetten. De brand haalde echter een streep door deze plannen.

Bericht van de werkgroep:

Het dorp acht het belangrijk dat er weer een supermarkt komt in het dorp. We zijn bezig verschillende mogelijkheden daarvoor te verkennen. De werkgroep is met veel energie bezig te zoeken naar een goede en duurzame oplossing.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *