Geboeide aandacht van gemeenteraad

Gisteren op duurzaamheidsdag nodigde WEN de gemeente uit in de Swingel. De heldere presentatie over de ambities en plannen van WEN werd met grote aandacht gevolgd. De vele aanwezige raadsleden waren het over één ding eens: WEN en de gemeente kunnen veel voor elkaar betekenen.
Het uitgewerkte Energieplan van WEN beschrijft hoe een dorp op realistische wijze kan toewerken naar een volledig duurzame energievoorziening. Daarom is Wijnjewoude als pilotdorp een mooi leerproces, zeker als in zo’n pilot de bedoeling belangrijker wordt gevonden dan de regels. En zo kan WEN politiek en ambtenaren helpen bij hun moeilijke taak om het Opsterlands energiebeleid vorm te geven.

Piter Wilkens gaf de avond een extra vrolijke sfeer met zijn inspirerende duurzaamheidsliedjes. ‘Jou it troch’ was zijn warm pleidooi om onze kostbare aarde gezond door te geven aan de generaties na ons.

“Het kan! Als we het met elkaar doen!” Deze stelling van WEN-voorzitter Pieter de Kroon vond brede instemming. En dan nu: van gedacht beleid naar gedaan beleid!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *