Helpman 1 – ODV 1

Ruststand 0 -1
Eindstand 0-2

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Helpman. Helpman heeft ambities. Na degradatie in het seizoen 2016/2017 willen ze terug naar de 3e klasse.
ODV heeft in competitie verband in 2015/2016 tegen hun gespeeld. Daar werd het 3-1.
Thuis wonnen we toen met 1-0. Helpman promoveerde toen via de nacompetitie. Het jaar daarna volgde weer degradatie naar de 4e klasse

Waar de ambities van Helpman dit seizoen voor hun liggen blijkt wel uit het onderstaande stukje van mei 2018. Dit is van hun site:

De selectie van vv Helpman zaterdag 1 voor volgend seizoen begint al aardig vorm te krijgen. Na Rick Heim, Jorin Keekstra en Willem Gootjes – allen Be Quick 1887 – maken ook Michiel Rusch en Casper Baas de overstap naar de ambitieuze ploeg van trainer Peter van der Slot.
Michiel Rusch (22 jaar) komt – evenals Jorin, Willem en Rick – over van zondag derde divisionist Be Quick 1887. Michiel is een tweebenige, technisch begaafde buitenspeler. Michiel kwam uit voor de jeugd van Willem II/RKC, waarna hij doorgroeide tot de eerste selectie van RKC. Daarna speelde Michiel nog voor vv de Valk uit Valkenswaard. In 2016 maakte Michiel de overstap naar Be Quick 1887.
Casper Baas (21 jaar) maakt de overstap van zondag hoofdklasser Achilles 1894. Casper is een multifunctionele verdediger. Casper heeft zijn jeugdopleiding bij Be Quick 1887 genoten. Hij kwam daarna nog uit voor de eerste selectie van ‘The Good Old’.

Het is dan ook een groot compliment voor VV ODV dat ze de drie punten mee terug namen naar Wijnjewoude.
ODV moest het opnemen tegen een team waarin diverse jongens spelen die ervaring op 3e divisie niveau hebben. 5 klassen hoger dan ons niveau.
Na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter trok Helpman direct in de aanval. Ook werd onze verdediging direct onder druk gezet. Kansen leverde dit niet op.
Sterker nog het was ODV dat, door een enorme inschattingsfout van de doelman van Helman, op 0-1 kwam. Het buitenkansje wat hij gunde aan Thomas werd goed besteed. De verdere 1e helft gebeurde er verder niets noemenswaardigs.
De 2e helft eenzelfde beeld. Een beter voetballend Helpman (mag ook met dit soort spoelers) en een strek collectief ODV. Helpman kreeg 2e grote kansen. 1 daarvan spatte uiteen op de laat. De 2e werd op voortreffelijk wijze door Niels uit zijn goal gehouden. Ook ODV kreeg een grote kans op 0-2, echter was het Thomas die vergaat zijn 2e te maken.
Die 2e kwam er toch. Tegen het einden van de wedstrijd kwamen bij ODV 3 verse krachten in het veld. Een daarvan, Robin Roffel, werd in de zestien aangespleed. Hij speelde de verdediger uit maar werd door hem vastgepakt. Scheidsrechter kon niet anders doen dan een strafschop te geven. Deze werd door Niels Hijlkema benut. 0-2.
Bij de aftrap van Helpman nog een spannend moment. Direct uit de aftrap was het Helpman die vanaf eigen helft Niels, onze doelman, trachtte te verrassen. Hij hiel zijn hoofd echter koel. Niet lang daarna was de wedstrijd teneinde.
ODV neemt 3 hele mooie punten mee naar Wijnjewoude.
Ondanks dat je het met zijn allen doet vandaag een heel groot compliment aan Kees. Wat heeft deze stofzuiger op het middenveld een fantastische wedstrijd gespeeld.

Komende zaterdag komt FC Leo bij ons op bezoek. Aanvang 14,30 uur.

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *