Lichtjesavond: violen en mooie gedachten.

Subtiele vioolmuziek en gedichten die het grote gemis van een geliefde verbeeldden. Deze kostbare ingrediënten bepaalden de sfeer van liefdevol gedenken op de met honderden kaarsjes verlichte begraafplaats aan de Weinterp. Een sfeer van verbondenheid met de dierbare overledenen en met de ander die ook met gemis moet leven. De twee violen werden bespeeld door Thialda Brouwer en haar vriendin Loes Mevissen. Marrit Dijkstra boeide met haar gedicht over dat ene lichtje aan de hemel, waarin zij haar lieve gestorven familielid ziet. En Geartsje van der Mei deed ons beseffen dat degene die achterblijft pas weet hoe het afscheid werkelijk voelt.

Na korte tijd zag je overal bij graven en op het grote witte hart de rode lichtjes van de grafkaarsen flakkeren. Zoveel geliefden, zoveel gemis. Het maakte grote indruk op alle aanwezigen.
Met een heerlijk warm drankje in de hand, aangeboden door installatiebedrijf de Boer, kon je nog wat napraten of namijmeren bij zachte orgelmuziek in de mooie oude kerk.

Dankzij de vrijwillige inzet van velen kon het bestuur van uitvaartvereniging Eert De Doden ook dit jaar weer een sfeervolle en gewaardeerde lichtjesavond organiseren. Alle vrijwilligers en aanwezigen worden van harte bedankt voor hun bijdrage.

 

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *