ODV 1 – FC Leo 1

Wedstrijdsponsor: Mark Veenstra Hovenier
Ruststand 1 – 0
Eindstand 3 – 1
Vandaag op bezoek onze gasten uit het Groningse Leens ( Fc. Leo).
Anders dan de eindstand doet vermoeden was het vandaag, en dat zullen de volgende wedstrijden ook zij, geen gemakkelijk middag voor ODV. Elke week zal er weer hard voor geknokt moeten worden om een goed resultaat neer te zetten. Het begin vandaag was weer sterk. Het was Thomas die de 1-0 op zijn schoen had, maar Leo hat geluk dat de lat hun te hulp schoot. ODV was de wat betere voetballende ploeg. Leo probeerde het wat meer via lange ballen. In de 38 minuut was het toch raak. Op aangeven van Auke was het Thomas die de 1 – 0 liet aantekenen. Leo had ook kansjes maar daarbij had ODV dan ook het geluk aan hun zijde dat een kopbal de lat raakte.
Na de pauze een wat zelfde beeld. ODV wat meer balbezit maar een toch goed voetballend Leo. In de 57 minuut gaat het mis. Door niet goed uitverdedigen van ODV kan Leo de 1-1 binnen schieten.
Zo’n 20 minuten voor het einde wordt de druk door ODV opgevoerd. Verse wissels en een wat andere tactiek (1 op 1 achterin) werpt zijn vruchten af. Ca 10 minuten voor het einde is het raak. Een aanval wordt in 1e instantie nog door de doelman tot hoekschop verwerkt maar uit diezelfde hoekschop is het een speler van Leo die de scherp genomen hoekschop van Tjeerd in het eigen doel werkt.
Leo zet nog meer druk om de gelijkmaker te maken en dwingt ODV terug. In de 90 minuut is het echter die David die aan alle de illusies van Leo een eind maakt. Via een prachtige rush en een pegel in de linkerbovenhoek laat hij de keeper kansloos. 3-1.
Niet lang daarna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde.
ODV kan weer 3 belangrijke punten bij schrijven. Doordat Velocitas met 1-0 verliest is ODV nu alleen koploper.
Op het 2e veld speelde ODV 2 tegen Haulerwijk 2. ODV 2 won met ruime cijfers (4-0).
De overwinning was mooi maar wat ook mooi is dat na 2 jaar blessureleed Frank Tuinstra weer zijn 1e minuten voetbalde. Hij luisterde dit op met een assist en een doelpunt.

Stand per 27.10.2018:

1 ODV 1 5 15
2 Velocitas 1897 1 5 12
3 VV Opende 1 5 12
4 Helpman 1 5 10
5 FC LEO 1 5 9
6 S.V. Haulerwijk 1 5 8
7 RWF 1 5 7
8 ONR 1 5 7
9 ASC 1 5 3
10 Boerakker 1 5 3
11 OKVC 1 5 1
12 De Lauwers 1 5 0

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *