WEN stap voor stap oktober 2018

Geen omkijken naar je zonnepanelen
Gelijk met de Bân van september kreeg je van ons de folder Samen zonnestroom opwekken. Lijkt het jou ook mooi om je eigen duurzame stroom op te wekken? Maar kun of wil je geen zonnepanelen op je eigen dak? Dan is deelname aan een postcoderoosproject van WEN heel geschikt voor jou. Want het is goed voor je portemonnee en je wordt volledig ontzorgd door WEN.

De aanschaf van de panelen hoeft geen grote aanslag op je spaargeld te zijn en je bespaart op je energierekening. Aanschaf, installatie, onderhoud, verzekeringen én de teruggave van de betaalde energiebelasting, het wordt je allemaal uit handen genomen en dat scheelt een hoop ‘kopzorg’. Zo zei een 70+ WEN lid bij de aanschaf van zijn deelnemerscertificaten: “Ik doe het niet alleen voor een schone aarde, maar ook voor mijn vrouw. Want als ik overlijd heeft ook zij er geen omkijken naar”.

Aan een postcoderoosproject van WEN kunnen ook inwoners meedoen van de direct aan postcode 9241 grenzende dorpen. Dat zijn Bakkeveen, Waskemeer, Donkerbroek, Hoornsterzwaag, Hemrik, Olterterp, Ureterp en Siegerswoude. Dus praat er eens over met familie en vrienden. Meer informatie vind je op www.wen.frl/postcoderoosproject. Je kunt je belangstelling melden via een mailtje aan info@wen.frl. Als het eerste project van 200 panelen vol is, gaan we voor een tweede.

Gemeenteraad te gast bij WEN
Op 10 oktober is het Duurzaamheidsdag. Hét uitgelezen moment om als WEN met de Opsterlandse gemeenteraad in gesprek te gaan over de groene toekomst van dorp en gemeente.
Aan de hand van het WEN/Liander rapport ‘Wijnjewoude Energie Neutraal 2025; van gedacht beleid naar gedaan beleid’ krijgen de raadsleden een goed beeld van wat er allemaal moet gebeuren om de energietransitie in een dorp vorm te geven. En hoe de gemeente, provincie en woningcorporatie etc. in goede samenwerking met inwoners en ondernemers daarbij een rol spelen. Het proces van pilotdorp Wijnjewoude is daarvoor een mooi leerproject.

Singer/songwriter Piter Wilkens is met zijn groene hart en liedjes ook van de partij op deze duurzaamheidsavond. Wees welkom op woensdag 10 oktober om 20.00 uur in MFC De Swingel. Laat via info@wen.nl even weten dat je komt.

Deel dit bericht

1 reactie

  1. Hallo, Ik wil zonnepanel op het dak. dit is voor eigen gebruik maar dan heb ik nog ruimte over om energie te leveren aan wen. hier wil ik wel meer infomatie over. mvrg johannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *