Haulerwijk 1- ODV 1

Haulerwijk 1- ODV 1
Ruststand 1-3
Eindstand 2-4

Na de teleurstellende wedstrijd van vorig week gingen we vandaag op bezoek bij onze overburen Haulerwijk.
Afgaande op het spel van hun in en tegen Twijzel (bekerwedstrijd werd door Haulerwijk met 2-0 verloren) kon ODV zich maar klaar maken.
Gelukkig voor ons was Haulerwijk deze keer niet zo goed. In het begin was het wat aftasten en had ODV iets meert balbezit, zonder gevaarlijk te worden. In de 13de minuut krijgt ODV toch wel een dompertje te verwerken. Een spelen van Haulerwijk wordt onreglementair gestopt. Volgens de leidsman gebeurde dit bij de 16. Strafschop. Deze werd goed genomen en ODV staat met 1 0 achter. Lang kon Haulerwijk daar niet van genieten. Door goed druk zetten op de verdediging gaat het voor hun een paar minuten al mis. Het is de doelman die zo de bal in de voeten van Thomas schiet. Deze schiet, met zijn linker, de 1-1 op het scorebord. ODV blijft goed voetballen maar moet oppassen voor hun voorwaartsen. Het is doelman Niels v.d. Meer die met een zeer goede actie een treffer voor Haulerwijk weet te pareren.
ODV komt nog voor de pauze op 1-3. Het is Joop die een voorzet/schot op doel binnen weet te tikken. Even later wordt en overtreding op een speler van ODV bestraft met een vrije trap. Het is Niels Hylkema die deze op voortreffelijke wijze binnen schiet.
Na de thee eenzelfde beeld. Haulerwijk die het wel probeert, soms ook goed doorkomt, maar dan weer Niels vd Meer op hun weg vindt.
Het 4e doelpunt voor ODV en 2e van Haulerwijk zijn echte schoonheden. ODV komt op 4-1 door een prachtige combinatie door de verdedig van Haulerwijk heen, die vakkundig door David wordt afgemaakt.
Ook Haulerwijk scoort nog 1 keer. Een pegel vanaf ca 25 meter verdwijnt in de kruising. Voor deze bal moest zelfs Niels zijn hoofd buigen.
Er is nog 1 vervelend incident. Frustraties, niet om kunnen gaan met verlies, zeg het maar. Maar het is Robbin Kiers die op schandalige wijze van achter wordt neergehaald. De betreffende speler dacht zelf aan rood, was al op weg naar de kant, maar de scheidsrechter deed het af met geel. In de ogen van velen een foutieve beslissing.

We doen het met zijn allen maar tocht vandaag man van de wedstrijd: Niels v.d. Meer.

Door deze overwinning blijft ODV-medekoploper. Door een beter doelsaldo staat Velocitas op nr. 1.
Volgende week zaterdag komt in Wijnjewoude ONR (Oranje-Nassau Roden) op bezoek. Aanvang 14.30 uur.

Uitslagen vandaag:

Lauwers De 1 – OKVC 1 0 5
Velocitas 1897 1 – LEO FC 1 3 1
RWF 1 – Opende 1 2 2
Helpman 1 – ASC 1 9 0
ONR 1 – Boerakker 1 6 1

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *