Intocht verloopt zonder incidenten

Sinterklaas is vanochtend grandioos ingehaald in Wijnjewoude. Bij het Wâldhûs zag het tegen tienen al zwart van de pietjes. Ze hoefden gelukkig in de snijdende kou niet lang te wachten tot Sint en zijn Pieten over de Merkebuorren kwam aanrijden in zijn Deux-chevaux. Hij kon lekker doorrijden: de aanwonenden hadden hun auto’s voor de gelegenheid op de stoep geparkeerd, dus ruim baan voor Sinterklaas! Bij het Wâldhûs werd halt gehouden en was het tijd voor zang en dans, waarvan de Sint zichtbaar genoot. Daarna ging de bonte stoet voorafgegaan door majorettes en fanfare uit Ureterp via de Te Nijenhuiswei, Loksleane en Meester Geertswei naar De Swingel.

Van het vak voor demonstranten, dat was vrijgemaakt op het evenemententerrein, werd helemaal geen gebruik gemaakt. En hoewel enkele kinderen hard geraakt werden door een verdwaalde pepernoot, verliep de intocht dit jaar eigenlijk zonder noemenswaardige incidenten.
Eenmaal bij de Swingel ging Sint gevolgd door een grote schare jonggelovigen naar binnen voor een gezellige superhelden-knalfuif. En het bleef – evenals voorgaande jaren – nog lang onrustig in De Swingel.

Organisatie bedankt, het was weer top!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *