Wedstrijdsponsor: Autobedrijf v.d. Wal, Drachten
Ruststand 2-1
Eindstand 2-2
Scoreverloop: Joop Welfing 1 en 2-0. Leon Schievels van ONR 2-1 en 2-2.

Vandaag op bezoek ONR uit Roden. Dit was voor het eerst dat ODV in competitie verband tegen ONR uitkomt. Eenmaal is er in een ver verleden eens in Roden tegen hun geoefend.
Vanaf de aftrap was het wel duidelijk dat we met een degelijke tegenstander te maken hadden. Al in de 1e minuten kwam ODV niet in hun spel. Toch komt ODV op voorsprong. In de 4e minuut wordt Auke binnen de 16 onderuitgehaald. Joop weet met de terechte strafschop wel raad. 1-0. In het verloop van de 1e helft blikt wel dat ONR gewoon een goed voetballende ploeg is. Het meeste balbezit is voor hun. Ook de kansen, maar ja wij hebben natuurlijk Niels v.d. Meer op de goal staan. Weer voorkomt hij met enkelen goede reddingen de 1-1. Het is ODV, die tegen de verhouding in op 2-0 komt. Een goede actie van Thomas wordt door Joop afgemaakt. Toch kan ODV niet lang van deze voorsprong genieten. Na een overtreding op Thomas kan ONR met twee passes door de verdediging snijden en zo de 2 – 1 aantekenen.

Na de pauze eenzelfde beeld. Een wat gemakkelijker voetballend ONR. Na enkele wissels is het ODV die eigenlijk op 3-1 moet komen. Een schitterende bal van Robin Kiers op Auke wordt door laatstgenoemde, helaas voor ons, niet goed verwerkt.
De druk van ONR blijft en het is dan ook ca 5 minuten voor tijd dat zijn loon naar werken krijgen. Het is Leon Schievels die de 2-2 laat aantekenen.
In de laatste minuten wordt er niet meer gescoord.
Dit was de laatste wedstrijd in de 1e periode. Vanaf deze kant de felicitaties voor Velocitas. Zij zijn winnaar van de 1e periode.

Volgende week moeten we tegen Velocitas 1897. De koploper tegen de nummer 2. Wedstijd begint Groningen om 15.00 uur.