Opende 1 – ODV 1

Ruststand 2 -0
Eindstand 3-1

Vandaag op bezoek in het Groningse Opende. Een wedstrijd met twee gezichten. Het is ODV dat het betere voetbal laat zien, meer balbezit heeft, maar het is Opende die effectiever omgaat met de kansen. Opende is een ploeg die op de counter speelt. Zij hebben daar ook spelers voor. Vandaag zag je ook vaak dat ze met 11 man op eigen helft speelden. Je moet dan leren om geduldig te zijn. Dat ontbrak er vandaag soms wel aan.
In de 1e helft is het ODV die op 0-1 moet komen. Dit gebeurt niet en uit een counter
( daar heb je weer één),is het Opende die op 1-0 komt.
Dan is er nog niets aan de hand. ODV krijgt kansen, en moet, op 1-1 komen. Helaas lukt dit echter niet.
2 minuten voor de pauze loopt ODV weer in het counter mes. Een diepe bal wordt onderschept en Opende gaat met een 2-0 voorsprong de rust in.
In de 2e helft eenzelfde beeld. ODV meer balbezit. Voetbalt ook goed maar snijd zich voor de 3e keer aan het ‘counter ‘mes.
ODV krijgt ook nog wel kansen maar die waren deze middag aan de voorwaartsen niet benut. Toch komt men nog op 3-1. Een gemakkelijk gegeven strafschop wordt door Joop, vlak voor tijd, benut.
Een wedstrijd om leer momenten uit te halen.
ODV blijft gedeeld 1e maar door een beter doelsaldo is het Velocitas die boven aan staat.
Volgende week op bezoek bij Haulerwijk.
Die zullen, na de afdroging door Velocitas ( 8-0) uit zijn op revanche. ODV is gewaarschuwd.