Velocitas 1897 – ODV 1

Ruststand 0-1
Eindstand 1-1

Vandaag mocht ODV 1 aantreden voor de topper in de 4e klasse C. Velocitas 1897 – ODV 1. De nummer 1 tegen de nummer 2
Velocitas is een vereniging met een rijke historie. Velocitas 1897 is een op 1 april 1897 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit de stad Groningen
Het grootste succes van de club was het winnen van de KNVB-beker in het seizoen 1933/34. Velocitas won met 3-2 van Feijenoord.
Tot 2015 was dat de enige beker overwinning voor een club uit Groningen, dat jaar veroverde profclub FC Groningen de beker. De thuiswedstrijden worden op het Sportpark Stadspark gespeeld. De club kende zowel een zaterdag- als een zondag afdeling. Het standaardelftal, spelend in de zaterdagafdeling van het KNVB-district Noord, komt met ingang van het seizoen 2018/19 voor het eerst uit in de Vierde klasse. Het eerste elftal van de zondag afdeling kwam in het seizoen 2016/17 nog uit in de Tweede klasse, hierna werd het team niet meer ingeschreven voor competitievoetbal.
Met ingang van seizoen 2017/2018 wordt er, prestatiegericht, alleen nog gespeeld op de zaterdag. Velocitas werd vorig seizoen “fluitend” kampioen. 24 wedstrijden gespeeld, 66 punten. 21 x gewonnen en 3 x gelijk. Doelsaldo: 157 voor en 26 tegen!!
In hun gelederen dan ook de topscoorder 2017/2018 van Nederland, Quinn Mekel. Van de 157 doelpunten nam hij er 77 voor zijn rekening. Terecht dus dat Velo, zoals ze zichzelf noemen, ook dit seizoen weer een kandidaat is voor het kampioenschap.
ODV trad aan met een iets gewijzigde opsteling. Voor wat meer diepgang op rechts Robin Kiers ditmaal in de basis. Daardoor zakte Thomas terug naar het middenveld. Dit ten koste van Tjeerd. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Velo iets meer balbezit maar ODV kon goed meekomen. De 1e kansen waren voor Velo, echter wij hebben Niels v.d M. Met fantastische reddingen hield hij de nul. 2 tot 3 100% kansen hielp hij om zeep.
In de 33 minuut mag ODV een corner nemen op links. De afvallende bal komt daarbij terecht bij Thomas. Deze legt de bal perfect in de verste hoek van het doel 0-1. Velo gaat hierdoor nog meet drukken maar het is ODV die eigenlijk op 0-2 moet komen. Een verkeerd ingeschatte verre bal komt voor de voeten van Auke. Echter zijn poging gaat maar enkele centimeters naast.
Na de rust eenzelfde beeld. Velo meer balbezit maar echte kansen komen er niet. Met nog 20 minuten te gaan komt Velo tocht op 1-1. Een lange bal bij onze 2e paal wordt voorgelegd en het is, u raadt het al, Quinn Mekel, die de, terechte, 1-1 laat aantekenen.
Velo zet daarna alles op alles om de winst binnen te halen. De druk is er wel maar echte uitgespeelde kansen komen er niet meer. ODV keert met een goed gevoel terug naar Wijnjewoude. Een mooi punt meegenomen bij de koploper.
Door dit resultaat blijft ODV mooi meedoen in de kop van de 4e klasse C. Ze staan nu, samen met Helpman en Opende op een gedeelte 2e plaats. Slechts op 2 punten afstand van Velo.
Volgende week de “burenruzie”. Om 14.30 wordt er thuis afgetrapt tegen RWF uit Frieschepalen.

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *