Wampex wandelt door Wijnjewoude

Gisteren was de tweede ronde van de 43e WAMPEX Opsterland. Van vroeg in de avond tot diep in de nacht kon je in het nachtelijk duister de honderden hoofdlampjes van de deelnemers zien.
De Wampex is een uitdagende en avontuurlijke nachtelijke wandel/puzzeltocht van ca. 25km door landerijen, onverharde paden en bosschages. De start en finish was in Ureterp en vandaar ging het dwars door de weilanden en bossen naar het buitengebied van Wijnjewoude en Petersburg. Zo’n 100 teams van 4 tot 8 personen zochten hun weg met behulp van cryptische omschrijvingen en kompaswerk. Onderweg het meermalen oversteken van de Opsterlandse Copmagnonsvaart in gammele bootjes en op wiebelige hangbruggen en touwen. En regelmatig stempelposten met leuke, spannende opdrachten.

Bij Hanneke en Frans – 40 jaar geleden als 12-jarige al met zijn vader actief bij een controlepost – was het zogenoemde chocopunt, waar de deelnemers even konden bijkomen met een warme chocomel, koek, appel en selfietje.

 

 

De derde en laatste ronde van de 43e Opsterlandse Wampex is over twee weken op 30 november.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *