De aanloop naar kerst

De afgelopen dagen hebben op verschillende plekken in het dorp grotere en kleiner kerstevenementen plaatsgevonden.
Het begon zaterdag met een kerstmarkt bij ODV. In een snijdend koude wind stonden standhouders te kleumen en keken met jaloerse blikken naar binnen in de kantine waar enkele meer gelukkige standhouders een plek hadden weten te bemachtigen. De warme worst en soep vonden dan ook gretig aftrek.

Tegelijkertijd was er in de Swingel de kerstzangdienst. Vorig jaar was dit nog bij de muziekkoepel, maar dit jaar was weer gekozen voor de sportzaal. De dienst werd opgeluisterd door een groot koor (Looft den Heer Wijnjewoude en het Interkerkelijk koor Gorredijk).

 

Op maandag 17 december organiseerde Kom Erbij haar kerstlunch in de Swingel. Aan de lunch werd meegedaan door ongeveer 35 mensen. Het was een gezellige boel met heerlijke hapjes!

 

 

Woensdagavond tenslotte, verzorgde het koor een kort optreden in de muziekkoepel, die daardoor voor het eerst dit jaar ook weer eens werd gebruikt. Onder het genot van warme chocolademelk en zich warmend aan de vuurkorven, luisterde het publiek naar een aantal bekende en minder bekend kerstliederen. Het leverde een paar mooie plaatjes op.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *