De Lauwers – ODV

Ruststand 1-4
Eindstand 2-2

Vandaag op bezoek bij het nog puntloze en onderaan staande De Lauwers. ODV was gewaarschuwd. Enkele seizoen geleden stond de Lauwers ook nog puntloos onderaan, echter nadat ODV op bezoek was geweest hadden ze 3 punten. Een gewaarschuwd mens telt voor….
Al vanaf het beginsignaal liet ODV zien waar ze voor waren gekomen, 3 punten. Al na 4 minuten lag de bal in het netje. Een overtreding binnen de zestien was goed voor een strafschop. Het was Niels H die hem benutte. Nog binnen de 10 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Auke ronde keurig af. Blijkbaar ging dit zo gemakkelijk dat men achterin vergat te verdedigen, nog geen minuut later was het alweer 1-2. ODV was de veel betere ploeg, had ook veel meer balbezit, naar vergat de score te verhogen.
In de 26e minuut is toch raak. Het is direct het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een werkelijk schitterende bal van Stefan wordt op zeer fraaie wijze door Thomas tot een doelpunt afgerond. Nog is de, voor de rust, de koek niet op. Het Auke die vandaag zijn 2e doelpunt maakt en daarmee de ruststand van 1-4 op het scorebord zet. Deze stand had echter hoger moeten zijn. Iets meer rust en overzicht had voor meer doelpunten gezorgd.
Over de 2e helft valt niet zoveel te zeggen. ODV mocht nu opboksen tegen de schuin over het veld staande harde wind. Een 2e foutje achterin gaf de Lauwers nog wat hoop. ODV had nog wat kansjes. De Lauwers probeerde het met lange ballen maar doelpunten vielen er niet meer.
ODV nam meer dan verdiend de 3 punten mee terug naar Wijnjewoude.