Wedstrijdsponser: Handelsonderneming Eize Linstra/ Wijnjewoude

Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-2

Vandaag dan de “enige” Opsterlands derby. Op bezoek de gasten uit Frieschepalen, RWF.
Over de wedstrijd valt eerlijk gezegd niet zoveel te vertellen. Dit was gewoon tot nu de slechtste van ODV. Waar het aan ligt, geen idee. Vorige nog strijd en passie. Nu lag er een matheid over de groep.
In de 1e helft heeft ODV zegge en schrijve 1 kansje gehad. RWF had er ook niet veel maar toch kwamen ij op voorsprong. Een schuivertje kon onze doelman niet onder controle krijgen. Voor de 0-1 hadden ze ook al een keer de lat geraakt.
In de 2e helft kwam ODV iets beter uit de kleedkamer. Zat ook wat meer vuur in. Maar tot echte kansen kwam het niet. ODV komt zelfs op 0-2. Een vrije trap kan zo worden ingekopt.
Na de 0-2 bleef ODV het proberen en kwam door Auke op 1-2. Dat het niet wil zoals je graag wil blijkt wel uit de kans op 2-2. Een, volgends scheidsrechter, handsbal binnen de 16 leidt tot een strafschop. Joop belast zich ermee maar hij wordt gekeerd door de doelman. Goed gekeept of slecht ingeschoten? Zeg het maar. Ook Simon krijgt nog een kans, maar helaas voor hem gaat de bal over. Ook RWF heeft nog kansen maar dooor goed keepers werk blijft het 1-2.

Gezien de andere resultaten een slechte dag voor ODV.

Aan de technische staf om de neuzen deze week weer de goede kant op te krijgen. Dan gaan we op bezoek bij De Lauwers.