Boerakker 1 -ODV 1

Ruststand 0 – 3
Eindstand 0 – 10

Vandaag op bezoek bij onze gasten Boerakker. Op een niet al te best veld mochten we aantreden tegen de plaatsen FC.
ODV was gewaarschuwd, Boerakker zon op sportieve wraak voor de eerder in Wijnjewoude geleden nederlaag van 12-2. Echter na amper 2 minuten konden hun plannen de ijskast in. Op een prachtige pass van Thomas was het Auke die de 0-1 liet aantekenen. Een kwartiertje later was het helemaal gebeurd. Thomas stuurde Joop de diepte in, die legde de bal mooi breed, en wederom was het Auke die scoorde, 0-2. Nog was in de 1e helft de koek nog niet op. Het was Thomas die vanaf ca 20 meter de doelman verschafte en de 0-3 op het bord zette. Voor de thee werd verder niet gescoord (had wel gemoeten). Hierbij had ODV ook pech. Een corner kwam op de paal terecht en een vrije trap van Joop werd door de deklat tegen gehouden.
Na de thee een oppermachtig ODV. Boerakker kwam er niet meer aan te pas. Denk dat onze keeper 2 of 3 keer de bal heeft gehad.
Het is Thomas die, op aangeven van Niels Hylkema de 0-4 laat aantekenen, Bijzonder aan dit doelpunt is het feit dat dit zijn honderdste doelpunt voor ODV 1 is. Naast zijn honderdste maakt hij ook nog doelpunt 101 en zet daarmee de stand van 0-5 op het bord.
Robin Kiers, ingevallen voor Frank, krijgt tot 2 keer toe de kans op 0-6. Echter beide keren gaat de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs.
Auke gaat ook nog voor zijn 3e maar heeft de pech dat zijn bal via de paal weer het veld invliegt.
Het is Joop Welfing die, na onderuit te zijn gehaald binnen de 16, met zijn benutte strafschop zorgt voor de 0-6. Het is Robin Kiers die de 0-7 laat aantekenen. Op aangeven van Niels Hylkema weet hij het net te vinden.
Dan komt Joop nog even zijn duit in het zakje doen.
Met drie doelpunten, waaronder een penalty, zet hij de eindstand van 0-10 op het bord.
Een eindstand die meer dan terecht is. Met wat geluk had het ook zomaar 0-15 kunnen zijn.
Compliment voor de ploeg dat men zo geconcentreerd bleef voetballen.
De competitie staat nu twee weken stil. ODV 1 gaat in die tussentijd wel oefenen.
Zaterdag 23.2 hebben we een uitwedstrijd bij VCR (Rinsumageest) en op woensdag 27.2 spelen we avonds thuis tegen Oldemarkt (Ploeg van oude trainer Theo Los).
Zaterdag 9.3 is de eerstvolgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Haulerwijk.

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *