IJVC 1 – ODV 1 Oefenwedstrijd

Doelpuntrijke oefenwedstrijd ODV1.
IJLST- Zaterdag 2 februari stond de oefenwedstrijd tegen 5e klasser IJVC uit het pittoreske Elfstedenstadje IJLST (Drielst) op de agenda. Op het koude sportpark De Utherne begon ODV furieus aan de wedstrijd. De 1e 15 minuten was IJVC alleen aan het verdedigen en had ODV met 3 doelpunten verschil afstand moeten nemen na grote kansen van Joop Welfing, Thomas van der Lei en een schot op de paal van Robin Kiers. Na dit overrompelings offensief kroop IJVC uit haar schulp en scoorde de 1-0 na de eerste beste aanval. ODV kwam vanaf dit moment niet goed meer in haar ritme en hanteerde veelal de verkeerde oplossing. IJVC begon steeds beter in haar spel te komen dat resulteerde in een prachtig zondagsschot die in de kruising van het ODV doel belandde, 2-0. Tja je kunt als team aanvallen, maar je moet wel de organisatie op het middenveld en in de laatste linie goed hebben staan, dan gebeurd dit niet. ODV recht haar rug en met goed combinatievoetbal scoort Auke Linstra voor de rust de aansluittreffer 2-1. Na de rust zagen we een getergd ODV dat overtuigend liet zien dat ze in de 4e klasse voetballen. Met mooie aanvallen liep ODV uit naar een 2-5 overwinning door doelpunten van Auke Linstra (de 2-2 en 2-4), Joop Welfing (2-3) en Frank Tuinstra (2-5). De complimenten gaan ook uit naar IJVC die lieten zien dat ze dit jaar echt om het kampioenschap willen spelen en ODV dwong tot het uiterste te gaan. Zaterdag staat de 1e competitiewedstrijd na de winterstop voor ODV op de planning. We spelen dan thuis tegen OKVC uit het Groningse Oldehove.
Opstelling ODV: 1 Niels van der Meer, 2 Geert van der Molen, 3 Michel van der Werf, 4 Rick van der Wal (45 12 Simon Rozema), 5 David Veninga, 6 Stefan Roffel (45 13 Tjeerd Linstra), 7 Robin Kiers, 8 Niels Hylkema, 9 Joop Welfing, 10 Thomas van der Lei (45 14 Frank Tuinstra) 11 Auke Linstra (70 15 Robin Roffel).