Toekomstige Statenleden positief

Maar liefst 10 provinciale partijen gingen gistermiddag bij WEN met elkaar in debat. Thema was de positie van lokale energiecoöperaties bij de energietransitie. De lijsttrekkers werd gevraagd of en hoe zij WEN als burgerinitiatief gaan ondersteunen.

Dit boeiende debat speelde zich af in het gebouwtje op het Energiepark WEN waarbij Bouwe de Boer, de Friese Energiecommissaris, de leiding had. De WEN voorzitter benadrukte het belang van het initiatief van onderop waarbij het dorp met elkaar uitvogelt en besluit wat zij graag wil realiseren. Als inspiratiebron werd een voorbeeld tekening getoond hoe het Energiepark WEN er in de toekomst uit zou kunnen zien. Maar er is nog niets besloten, want in Wijnjewoude bepalen we samen welke kant we uit gaan.

Kom daarom op donderdag 21 maart naar De Swingel. WEN houdt dan haar ledenvergadering waar iedereen welkom is. Trouwens lidmaatschap van WEN kost je niets, maar zo kun je wel bijdragen om samen de juiste besluiten te nemen over een duurzame toekomst voor Wijnjewoude.
De Leeuwarder Courant heeft er vandaag een artikel aan gewijd. Ook op de site van Sa! vind je een verslag.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *