Groot projectkoor zingt Passiecantate ‘Lam Gods’

In de week voor Pasen verzorgt een projectkoor op basis van het koor ‘Looft den Heer’ Wijnjewoude drie passieconcerten in Zuidoost Friesland. Het ruim 30 leden tellende koor is voor de gelegenheid uitgebreid met 20 enthousiaste gastzangers uit de regio. De concerten zijn op 12, 14 en 17 april in Appelscha, Haulerwijk en Wijnjewoude.

Uitgevoerd wordt de passiecantate ‘Lam Gods’ van Johan Bredewout, op tekst van Hans de Ruiter. Deze lijdenscantate vormt het eerste deel van hun recent geschreven Passie en Paasoratorium “Van liefde ongekend”. Het evangelie van Marcus vormt de basis, waarbij de grenzeloze liefde van Jezus wordt getoond, zelfs voor zijn grootste vijanden.
Het koorwerk wordt prachtig muzikaal begeleid door piano, orgel, fluiten, trompet en cello en afgewisseld met korte tekstgedeelten en samenzang.

De uitvoeringen beginnen om 19.30 uur en duren iets meer dan een uur. U bent van harte welkom om van deze indrukwekkende lijdenscantate te genieten! De entree is gratis. Om de onkosten te dekken wordt een collecte gehouden bij de uitgang.

Appelscha, vrijdag 12 april
Kerkelijk Centrum ‘De Schutse’, Vaart ZZ 74, ingang Riemsoord 65

Haulerwijk, zondag 14 april
Kerkelijk Centrum ‘De Oerdracht’, Hoofdweg Boven 77

Wijnjewoude, woensdag 17 april
PKN Kerk Wijnjewoude Hemrik, Merkebuorren 34

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *