Kinderopvang Esther

De peutergroep
Muziek is heel boeiend en leuk! Muziek kun je naar luisteren of zelf maken. Samen met de peuters zijn we aan het ontdekken waar we muziek mee kunnen maken en hoe dit klinkt. De peuters vinden het leuk om met de verschillende instrumenten muziek te maken samen of gewoon lekker even alleen.

We werken met verschillende thema’s in het jaar. Naast de activiteiten rondom het thema is er volop de gelegenheid om te spelen en zelf te ontdekken. We stimuleren de kinderen om dingen zelf te doen. Zelf aankleden, zelf naar de wc, helpen met het opruimen. Al spelenderwijs vergroten ze zo hun wereld op verschillende gebieden één daarvan is taal. Door een rijk en gevarieerd aanbod van taal leren de kinderen nieuwe woorden en begrippen. Taal is heel rijk en divers en kan ook heel verschillend worden aangeboden.

Bij De Telle bieden we de peuters Nederlands en Fries aan om zo tweetaligheid/ meertaligheid te stimuleren. Een meertalige situatie is leuk en leerzaam voor de kinderen. Uit onderzoek over de hele wereld blijkt dat een tweetalig kind er gemakkelijker meer talen bij leert. Ook bevordert dit het vermogen om (nieuwe) kennis op te nemen. Op 11 maart hebben we feest bij de peuters. We worden op deze dag officieel gecertificeerd als tweetalige kinderopvang. Deze dag krijgt een officieel tintje door het bezoek van de wethouder maar zal vooral voor de peuters een feestje zijn!

We bieden vier ochtenden peuters de gelegenheid om met elkaar te spelen en ontdekken. Met elkaar activiteiten doen is leuk, spannend en leerzaam. We hebben een vast ritme zodat de peuters weten wat er komt en hoe de ochtend verloopt. In een ochtend zijn daarom altijd vaste elementen terug te vinden. Vaste activiteiten zijn bijvoorbeeld: in de kring, vrij spel, fruit eten en buitenspelen. Peuters kunnen vanaf twee jaar bij ons komen ontdekken en spelen! Nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken hoe het gaat!

Buitenschoolse opvang
We ontvangen vier middagen (en in de vakantie een hele dag) kinderen op in de leeftijd van 4-12 jaar. Het belangrijkste is ontspanning! Voor elk kind is dit op een andere manier in te vullen. De ene wil lekker naar buiten, de andere knutselen en weer een ander lekker zitten met een boekje in de zitzak. Nadat alle kinderen binnen zijn eten we gezamenlijk groente en fruit en drinken we wat. Hierna gaat ieder zijn weg met de activiteit waar hij of zij zin in heeft. De middagen zijn meestal te kort! Benieuwd of onze opvang misschien iets is voor uw kind is kom zeker een keer kijken en kennismaken!

Buitenleven
Op maandag 18 februari zijn de deuren geopend voor de kinderen (0-4 jarigen) en hun ouders. Nadat begin februari met uitzonderlijk vervoer ‘s ochtends in alle vroegte onze nieuwe huisvesting aankwam. Een aantal dagen waren er nodig om het gebouw klaar te maken voor oplevering. Na de verhuizing van onze meubels en spelmateriaal kunnen we nu heerlijk spelen en ontdekken in onze mooie ruimte. We hebben een ruime gezamenlijke ruimte, een ruimte speciaal voor de allerkleinste en een aantal slaapkamers voor de rustmomenten op de dag. Op dit moment zijn we nog druk met de buitenruimte bezig zodat we straks in het voorjaar veel met de kinderen buiten kunnen zijn.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *