Wedstrijdsponsor: Fam. Stoker, gebouw de Driehoek.
Ruststand 1-1
Eindstand 3-2

Vandaag op bezoek Achilles 1897. De topper in de 4e klasse C. De nummer 1 ( Velo) tegen de nummer 3. Velo, getipt als een van de favorieten voor de titel.
In het begin ploegen waren in het begin aardig aan elkaar gewaagd. Velo (zoals Velocitas wordt genoemd) had wat meer balbezit maar echte kansen leverde dit niet op. ODV werkte hard maar hier ook geen echte kansen. Tot aan de 22 minuut. Het is Thomas die met een diepe bal Frank bereikt. Deze gaat op avontuur en weet binnen de 16 Auke aan te spelen. Die weet met dit kansje wel raad. 1-0. Tot aan de 45 st minuut gebeurt er, van beide kanten niet zoveel. Dan in blessuretijd slaat Velo alsnog toe. Niet goed uit verdedigen wordt, door de topscoorder van de 4e klasse C, Quinn Mekel, genadeloos afgestraft 1-1. Dit is tevens de ruststand.
Na de thee een toch wat beter voetballend Velo. Echte kansen levert dit echter niet op. Knoei werk aan de zijden van ODV helpt hun echter in het zadel. Het is wederom de topscoorder die vandaag zijn 2e en de tussenstand van 1-2 op het bord zet.
Na de 1-2 wordt het spel wat anders. ODV trekt het wat meer naar zich toe. Het gooit er nog meer energie in. Echte kansen worden echter nog niet gecreëerd. Beide zijden gooien er elk 3 verse wissels in. Het is ODV dat hier het meeste, blijkt later, van profiteert. Het is Robin Roffel die van ca 20 meter eerst de keeper nog een keer test.
Helaas nog geen resultaat. Dan loopt de wedstrijd naar zijn einde en zitten we al in de blessuretijd. En waar velen al dachten dat Velo met de 3 punten naar huis zou gaan kwam daar alsnog de omslag. Via een prachtige combinatie is het Niels Hylkema die Joop in de zestien aanspeelt. Deze wordt daar onreglementair onderuitgehaald. De terecht toegekende strafschop wordt door Niels Hylkema zelf, keurig binnen geschoten. 2-2. En waar eenieder van ODV vrede met het gelijke spel zou hebben wordt toch nog de volle buit binnen gehaald. Het is Robin Kiers die op eigen helft een bal blokt welke terecht komt bij Auke. Deze kan zo vrij doorlopen naar de keeper, hem omspelen en, in de allerlaatste seconden van de wedstrijd, de 3-2 in het netje deponeren. Een uitbarsting van vreugde was het gevolg.
Een team prestatie van de bovenste plank!!!!

Ondanks het verlies blijft Velo een van de kandidaten voor de titel.