Tuigpaardenconcours ‘Hynstedei’ te Wijnjewoude

Ook dit jaar wordt er weer een Hynstedei georganiseerd in Wijnjewoude. Op zaterdag 25 mei komen prachtige Friese- en tuigpaarden voorbij in zestien verschillende rubrieken. 

Tijdens het concours nemen de paarden samen met de rijders of rijdsters deel aan de kleine-, grote- of ereklasse. Aan welke klasse het paard deelneemt is afhankelijk van de soort wagen dat gebruikt wordt, de rijder of rijdster, ras van het paard en het aantal winstpunten dat het paard in het verleden behaald heeft. Aan de Hynstedei kunnen officieel geregistreerde tuigpaardrijders deelnemen.

Bij de damesrubrieken worden de combinaties beoordeeld op het schoonste geheel. Hier komen de mooist en netst geklede rijdsters met hun verzorgde paarden voorbij. De tuigpaarden komen aan bod, zowel voor de wagen als onder het zadel. Ook is er een jeugdrubriek. Hierin kunnen kinderen samen met hun pony deelnemen aan de Hynstedei.
Naast de winnaars van de rubrieken, kunnen ook bezoekers thuiskomen met een prijs. Er wordt een loting gehouden waarin u verschillende leuke prijzen kunt winnen.

Kom gezellig langs op hét tuigpaardenevenement van Wijnjewoude en bewonder de prachtige combinaties. De Hynstedei begint om 12 uur en vindt plaats op de Merkebuoren te Wijnjewoude, de entree is gratis.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *