Auto´s op straat verminderen vaart

Vandaag zal burgemeester Ellen van Selm van Opsterland om 17:00 uur bij de muziekkoepel samen met Veilig Verkeer Nederland de aftrap verrichten voor de actie “auto’s op straat verminderen vaart” Ook zal het zogenoemde ‘buurtlabel’ worden uitgereikt. Inmiddels heeft de gemeente in overleg met de werkgroep ‘Verkeer en Veiligheid’ ‘suggestie markeringen’ geplaatst op de Merkebuorren.

Waarom? Om het woon- en verblijfsgebied te onderstrepen in plaats van alleen maar een weg om snel over te rijden. Op andere plaatsen is de ervaring dat deze markeringen ervoor zorgen dat men meer bereid is auto’s gedeeltelijk op de weg te parkeren. Dit zorgt voor aanmerkelijk lagere snelheden. Auto’s die de trottoirs helemaal blokkeren, willen we niet meer.

Veilig Verkeer Nederland zal aanwezig zijn, evenals politie. Veilig Verkeer Nederland zal een remweg demonstratie verzorgen. Dit zal laten zien dat een paar kilometer te hard rijden het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Komt allen!

Een vervolgactie staat gepland op vrijdagmorgen 7 juni van 9-12 uur. I.s.m. Veilig Verkeer Nederland, alsmede met politie, gaan de kinderen van de beide bassischolen de snelheid meten met een lasergun. Ook is er een remwegdemonstratie. Voor de gepaste snelheid op de verschillende wegen zijn stickers beschikbaar.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *