ODV 1- Helpman 1

Wedstrijdsponsor: Mr. N.A. Veninga RB Belastingadviseur
Ruststand 0-1
Eindstand 0-2

Vandaag op bezoek de nummer 1 in onze competitie Helpman. Wilde Helpman in de race van het kampioenschap blijven en alles ook in eigen hand houden dan moest er vandaag van ODV worden gewonnen.
Trainer van ODV, Jeroen, had dit keer voor een wat andere startopstelling gekozen. Thomas, ligt geblesseerd, en Frank begonnen op de bank. Zij werden geflankeerd door twee spelers van de JO 17, Martijn Akker en Sten Ingmar Russchen.
Na de afstraffing ( 7 -2 verlies) van afgelopen dinsdag tegen Velocitas wilde Helpman zich tegen ons revancheren. Helpman begon erg fel aan de wedstrijd. Had het betere van het spel en ook het meeste balbezit. Als snel kregen ze de kans op 0-1. Het was echter keeper Niels die hier een stokje voort stak. Naarmate de 1e helft vorderde kwam ODV wat beter in het spel. In de 32 minuut kreeg ODV via Auke een grote kans. Zijn schot ging echter over. In de tegen aanval ging het bij het uitverdedigen bij ODV mis. Elmer Laagland van Helpman kreeg net over de middellijn de bal, kon zo doorlopen op de keeper en de 0-1 aantekenen. Voor de rust gebeurde er niet zoveel meer.
Na de thee een wat zelfde beeld. Een wat beter combinerend Helpman kwam in de 60 minuut op 0-2. Het was Elmer Laagland die zijn tweede maakte. ODV probeerde nog van alles om ook op het score bord te komen, maar reddingen van de keeper, lat en paal stonden in de weg en zo eindigede wedstrijd in een 0-2 nederlaag.
Beide spelers van de JO 17 maakten vandaag een, niet onverdienstelijke, debuut in een competitiewedstrijd van het 1e elftal. Martijn verving de licht geblesseerde David en 15 minuten voor tijd verving Sten keeper Niels.
De strijd om het kampioenschap en wie als derde aan het toetje van de periodekampioenen mag mee doen ligt nog helemaal open.
Na vandaag heeft Helpman 1 punt voorsprong op de nummer 2 staande Velocitas.
Als Helpman volgende week thuis de drie punten tegen Leo pakt zijn ze kampioen. Velocitas, winnaar 1e periode en Haulerwijk, winnaar 2e periode, krijgen dan gezelschap van ODV. Als Helpman namelijk wint worden ze niet alleen kampioen maar worden ook winnaar van de 3e periode. Velocitas staat daar weliswaar bovenaan maar heeft de 1e periode al gewonnen. Helpman wordt dan in de 3e periode 2e en winnaar daarvan. Maar omdat zij, nogmaals alleen bij winst van hun op Leo, kampioen worden gaat hun periode over naar de 1e op de reguliere ranglijst die nog geen periode heeft gewonnen. En dat is ODV. ODV staat namelijk derde is door nummer 4, Leo , niet meer in te halen.
Word dus een spannende laatste wedstrijd dag. Helpman thuis tegen Leo en Velocitas naar het reeds gedegradeerde Boerakker. Wie o wie wordt er kampioen!!
ODV gaat op bezoek bij ASC (Augustinusga). ASC is nog in de slag met De Lauwers. Wie wordt de nummer 10 en 11. Dit heeft weer te maken met wie er tegen wie moet in de nacompetitie/degradatie poule met een 5e klasse.
De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *