ODV Bosloop 2019

Foppe v.d. Heide en Corine Visser winnaars 39e ODV bosloop.

Ieder jaar zo rond Hemelvaartsdag organiseert Ontspanning Door Voetbal samen met de Sportvereniging Friesland uit St.Jacobiparochie de ODV bosloop in Wijnjewoude.
Een 140 tal lopers mag men verwelkomen, ook nu op woensdag 29 mei stonden die aan de start, dat viel mee. In Ureterp had men een nieuwe loop op de al volle hardloopkalender gezet. Hier kwamen ca. 230 deelnemers op af kwamen en dat kostte Wijnjewoude wat lopers. Maar ook hiermee waren ze tevreden.

Het was mooi hardloopweer en er waren minder vliegen in het bos dan vorige keren, men kon gebruik maken van een nieuw stuk fietspad dat die morgen net was vrij gegeven. In het bos waren op kardinale punten vrijwilligers gezet en de afslagen waren aangegeven met bordjes. Ook was er verzorging in de vorm van drinkwater en na de finish warme bouillon en vruchtendrank. Een mooie route, prachtig waren de opmerkingen van de lopers toen ze de finishlijn passeerden, en na wat drinken konden ze gaan douchen.

Op het veld was de boog geplaatst van sponsor Sport 2000 Veneboer uit Drachten, Hylke Posthumus was met dochter Benthe aanwezig om het startsein te geven en waren ook bereid mee te helpen bij het noteren van de startnummers en de tijden. Dat is fijn om sponsor en vrijwilliger te zijn. SV Friesland was met de geluidsinstallatie gekomen, marathonklokken en eindverzorging. Jan Kooistra speakerde. En dat gaat nog prima ondanks dat een slopende ziekte hem beperkt in zijn bewegingen. Zijn vrouw Josefien, ook altijd van de partij, kon helaas door ziekte niet aanwezig zijn. Dank zij de inzet van vrijwilligers kunnen zij toch nog doorgaan met hun levenswerk die ze bijna 40 jaar geleden hebben opgericht.

Om de lopers niet te lang te laten wachten op de prijsuitreiking werd dit door commissielid Theo Beenen meteen gedaan zodra de winnaars hadden gedouchte. Lekkere prijzen in de vorm van brood en koekpakketten. En al de deelnemers kregen een suikerbrood van Bakker v.d. Molen mee naar huis. Veel lekkerder dan een medaille. Vrijwilliger coördinator van de SV Friesland kon niet meelopen omdat er niet genoeg vrijwilligers waren bij het schrijven en hij Benthe en Hylke daar voor bereid had gevonden kon hij nu mooi assisteren bij de prijsuitreiking.
Jan, bedankte het bestuur en ODV voor het organiseren van deze loop, de sponsoren voor hun bijdrage en deelnemers voor hun komst.

De volgende loop van SV Friesland is ook een mooie, de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem met routes door het Drents Friese Wold start om 11.00 uur. 3-6-8-10-16-20 km. Dus keuze genoeg.

Uitslagen 

6.1 KM: 1e Jurre v.d.Vaart De Wilp 23.01 2e Dennis Brandeburg Steenwijk 23.51 3e Lammert v.d.Veen Hemrik 25.43 4e Arnoud Zwaagstra Drachten 28.41 5e Marinus de Haan Hardegarijp 29.16 Vrouwen: Hannah Talstra Drachten, dit 15 jarig meisje liep een geweldige loop jammer dat ze het bordje bij de afslag over het hoofd had gezien en nu wel plm. 7 km liep in 37.48 maar zeis toch gehuldigd met een prijs, immers had ze goed gelopen had ze ruim gewonnen.
1e Roos Boerma Garyp 31.12 2e Danniek Tuinstra Wijnjewoude 32.20 3e Femke de Roos Wijnjewoude 34.28 4e Marianne Huitema Drachten 35.04 5e Annie Fabriek Veenhuizen 35.59

9.8 KM: 1e JanSytse Jonker Hemrik 32.54 2e Henri Harmsen Drachten 34.13 3e Willem de Haan Garyp 35.28 4e Johan Hoogeveen Boornbergum 38.51 5e Jaap Vink Bitgum 38.51 Vrouwen: 1e Angela Heida Wijnjewoude 43.17 2e Rianne Harmsen Drachten 43.39 3e Caroline Vink Bitgum 47.45 4e Rika Weiland Haulerwijk 47.52 5e Meike Kuipers Nuis 48.12

15.9 KM: 1e Foppe v.d. Heide Drachten 1.00.00 2e Henk Piek Drachten 1.05.43 3e Wim Douma Leeuwarden 1.06.18 4e Jan Harm Schippers Harkema 1.06.31 5e Henk Veenstra Gorredijk 1.08.16 Vrouwen: 1e Corine Visser Leeuwarden 1.20.30 2e Heidi v.d.Berg Zuidhorn 1.23.49 3e Elisabeth Bremer Drachten 1.24.48 4e Marianne Haijma Berlikum 1.39.05 5e Anneke Regnerus Marrum 1.39.07
Volledige uitslagenlijst zie: www.svfriesland.nl

Voor alle foto’s gemaakt door Toli Schanssema klik hier.

Dit bericht is geplaatst in ODV.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *